שתפו:

לזנייה עם תרד ופטריות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • בצל גדול קלוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 גרם פטריות טריות (2 סלסילות)
  • כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 400 גרם בייבי תרד שטוף ויבש
  • כפית מלח
  • לרוטב גבינה
  • 3 כפות חמאה
  • 4 כפות קמח לבן
  • כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון או פלפל שחור טחון
  • 2 כוסות חלב
  • כוס גבינה קשה מגורדת (פרמזן, פקורינו, צ'דר)
  • להרכבה
  • 2 כוסות רוטב עגבניות ביתי או קנוי
  • כוס שמנת לבישול
  • 16 עלי לזניה
  • כפית אורגנו יבש או פטרוזיליה מיובשת
הכנה:

1. קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו ב-2 כפות השמן כ-5 דקות, עד להשחמה, מעבירים לקערה.

2. מקלפים את הפטריות וקוצצים אותן גס, מטגנים במחבת חמה מאוד כחמש דקות. לקראת הסיום, מוסיפים את השום והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד דקה. אם הפטריות מגירות נוזלים, שופכים אותם לקערה עם הבצל וממשיכים לטגן. בסיום מעבירים לקערה עם הבצל המטוגן.

3. מנגבים היטב את המחבת ומחממים אותה ללא שמן. מוסיפים את התרד ומערבבים קלות עד שהוא קמל ומאבד מנפחו. כשהתרד מוכן, קוצצים אותו קלות ומעבירים לקערה עם הפטריות. מתבלים במלח ומערבבים. שומרים בצד.

4. רוטב הגבינה: ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומטגנים כדקה. יוצקים פנימה את החלב וטורפים היטב, עד שאין גושים בתערובת. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב חלק וקצת סמיך (אך לא מוצק!). מוסיפים את הגבינה המגורדת, מכבים את האש וטורפים את התערובת עד שהיא אחידה.

5. ההרכבה: משתמשים בתבנית מלבנית 20X30 ס"מ. מורחים בתחתית התבנית 8 כפות רוטב עגבניות. על רוטב העגבניות מסדרים 4 עלי לזניה. על עלי הלזניה מפזרים מחצית מתערובת התרד והפטריות  ויוצקים 1/4 כוס שמנת לבישול ו-1/3 מרוטב הגבינה.

6. מכסים את רוטב הגבינה ב-4 עלי לזניה. על העלים מורחים 8 כפות רוטב עגבניות ויוצקים 1/4 כוס שמנת לבישול. מכסים ב-4 עלי לזניה נוספים.

7. על עלי הלזניה מפזרים את המחצית השנייה של תערובת הפטריות והתרד ומפזרים 1/3 מרוטב הגבינה. מכסים ב-4 עלי לזניה אחרונים.

8. על עלי הלזניה מורחים 8 כפות רוטב עגבניות, מפזרים את מה שנותר מרוטב הגבינה ויוצקים 1/2 כוס שמנת לבישול. מפזרים אורגנו יבש ועוטפים היטב בנייר כסף. מניחים לעמוד כ-1/2 שעה.

9. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הלזניה בתנור 40 דקות. בתום הזמן הזה, בודקים שהעלים כבר כמעט רכים ומורידים את הכיסוי אם כן. אם הפסטה עדיין קשה, אופים עד שהיא כמעט מוכנה. מעבירים את התנור למצב טורבו-גריל ומחזירים את הלזניה לתנור ל-20 דקות של השחמה.