שתפו:

פלוב (תבשיל עוף עם אורז)

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 4 כוסות אורז ארוך
  • 4 כרעיים מחולקות או עוף מחולק ל-8
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות כפות שמן זית
  • 2 בצלים קלופים
  • 4 גזרים קלופים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית אורגנו יבש
  • כף שום כתוש
  • 1/2 כפית כורכום טחון
הכנה:

1. שוטפים היטב את האורז, עד שהמים צלולים. מסננים ומשרים אותו במים קרים עד לשימוש (כשעה).

2. שוטפים ומייבשים את נתחי העוף. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו. יוצקים מעל שמן זית ומעסים את העוף עד לפיזור אחיד של התבלינים. שומרים בצד עד לשימוש. מרתיחים קומקום עם מים.

3. פורסים את הבצלים לרצועות אחידות דקות. מגרדים את הגזרים על פומפייה גסה.

4. מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה ומכסה תואם (תצטרכו אותו אחר כך). מוסיפים את נתחי העוף, עם העור כלפי מטה ומשחימים אותם 4 דקות מכל צד. כדאי לטגן את העוף בשני סבבים, כדי שהוא ישחים ולא רק יתבשל. מוציאים את העוף השחום לקערה.

5. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כ-4 דקות, עד להשחמה. מוסיפים את הגזר ומטגנים אותו גם כן כ-4 דקות, עד שהוא מקבל קצת צבע ומאבד מנפחו. מוסיפים את המלח, הפלפל, האורגנו, השום הכתוש והכורכום, מערבבים ומניחים לתבלינים להיטגן דקה.

6. מחזירים את העוף לסיר, מסדרים אותו בשכבה אחת ומכסים במים רותחים. מבשלים 40-60 דקות על אש בינונית עד שהוא מוכן. אם השתמשתם בכרעיים מבשלים כשעה, אם יש חזה עוף, כדאי לבשל פחות כדי שהנתח לא יתייבש.

7. כשהעוף מוכן, ממליחים את הרוטב עד שהוא מלוח מאוד, מסננים את האורז ומעבירים אותו לסיר, מיישרים אותו לשכבה אחידה מעל העוף. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 1 ס"מ מעל האורז ומגבירים את האש למקסימום. מבשלים בלי לגעת 15 דקות עד שכמעט כל הנוזלים נספגים. חשוב לשים לב שהמים נספגים באורז והמפלס יורד. בשלב כלשהו יהיו מעט אדים והרחש של הבישול יעלם - זה אומר שכמעט כל הנוזלים נספגו וסיימתם לבשל.

8. מכבים את האש, מכסים במכסה, עוטפים במגבות ובשמיכה ומניחים לעמוד חצי שעה לפחות. השמיכה חשובה כדי לאטום את הסיר היטב ולאפשר לאורז לסיים את הבישול שלו. אם אתם מצליחים להחזיק מעמד יותר מחצי שעה, התבשיל יכול לעמוד ככה שעות. כשרעבים, פותחים ואוכלים.