שתפו:

שייטל מוקפץ עם חצילים

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • חציל קטן-בינוני
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי (שאטה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 600 גרם שייטל
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • כפית טימין או אורגנו
  • כף שום כתוש
  • 2 פלפלים צבעוניים
  • בצל קטן
הכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרתיחים מים בקומקום.

2. מקלפים את החציל ופורסים אותו לאצבעות. מעבירים את האצבעות לתבנית ומתבלים במלח, פלפל ופתיתי צ'ילי. מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים עד לציפוי אחיד. מפזרים את אצבעות החציל בשכבה אחידה ואופים בתנור כ-20 דקות, עד שהוא משחים מעט. מוציאים ושומרים בצד.

3. פורסים את השייטל לרצועות לא עבות, באורך אצבע. משמנים ומחממים ווק על אש בינונית גבוהה ומטגנים בו את הרצועות עד להשחמה, כ-7 דקות. כדאי לעשות זאת בשני סבבים, כדי לא להעמיס על הווק.

4. כשכל הבשר מושחם, מחזירים אותו לווק ומוסיפים את רוטב הסויה, הדבש, השום והטימין. מערבבים, יוצקים 1 כוס מים חמים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים את השייטל 15-20 דקות. אם המים מתאדים, מוסיפים כוס מים נוספת. בסוף הבישול הבשר צריך להיות במידת הרכות שאתם אוהבים. אלה שאוהבים בשר רך, יכולים לבשל את הבשר אפילו 30 דקות. חשוב רק לשים לב שיש מספיק מים בווק.

5. פורסים את הפלפלים ואת הבצל לרצועות. קוצצים את הבצל הירוק למקטעים באורך אצבעות החציל. כשהבשר מוכן, מוסיפים את הירקות לווק ומערבבים כך שהכל מצופה ברוטב שנוצר בזמן בישול הבשר. אם הרוטב הצטמצם מדי, מדללים אותו במעט מים רותחים. מבשלים את הירקות 3-5 דקות.

6. מוסיפים את החציל שאפינו, מערבבים בזהירות עד לציפוי ברוטב, מבשלים כדקה נוספת ומכבים את האש. מגישים חם.