שתפו:

סלט עשבי תיבול

חיפוש מתכונים:

מתנת החג הראשונה שלי במקום העבודה ה"אמיתי" הראשון שלי היה מייבש חסה. כן, זה היה בדיוק כמו שזה נשמע: מאכזב ומוזר. מה גם שכבר הייתי הבעלים הגאה של מכשיר דומה, שאומנם היה פחות מעוצב אך עדיין עשה את העבודה. כלומר, אם אפשר לקרוא לשתי הופעות אורח שנתיות "עבודה". 

מייבש החסה החדש נותר בקופסה וחיכה לשעתו היפה שהגיעה אחרי שעברנו דירה וקודמו הפך לקערה נטולת רשת ומכסה מסתובב. בהתחלה גם לו לא הייתה הרבה פעילות אך עם הזמן הוא התחיל להציע את שירותיו כמייבש עשבי תיבול ועלים טריים, ספוגי מים לאחר שטיפה שנועדה להוציא את הלכלוך ולשמרם לתקופה ארוכה יותר בתוך חלוק מגבות נייר. הוא תמיד נתן סיבוב לאורחים ירוקים שהפכו קבועים אצלנו (גב' תרד ומר מנגולד), לפני שהפכו למיני מאפים או תבשילים. והכי חשוב, הוא היה הסיבה לסלטים מנצחים - פריכים ומלאי טעם, ללא חסה סמרטוטית נוטפת מים שמדללים את הרוטב.

בקיצור, גם אם לא בחרתי בו - הייתי חייבת להגיד מילה בשבחו. מייבש חסה, מי ידע?!

 

*את הסלט כדאי לעשות רק אם יש לכם סבלנות להעביר את כל הירוקים בסדנת - שטיפה, ייבוש, הורדת גבעולים בולטים וקיצוץ גס. אין סבלנות? לא יהיה טעים. במקרה הזה עדיף לוותר.

** אותו סיפור עם קליית הפיצוחים - אם כי אפשר לקנות את החברים המתובלים שלהם בפיצוציות ופשוט לקצוץ אותם.

*** לא הצלחתם להשיג רשאד? עצוב, אבל אפשר לשרוד את זה - החליפו במשהו אחר. גם רגלת הגינה היא לא דיירת נפוצה במרכולים, אל תתייאשו, יום אחד הירקן השווה יגיע גם אליכם ובנתיים פשוט החליפו אותה.

מרכיבים:
  • לרוטב:
  • מיץ מחצי קלמנטינה או תפוז קטן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית חומץ בלסמי או חומץ בן יין
  • 4 כפות שמן זית טעים
  • לסלט:
  • 1/2 חבילה רגלת הגינה (ריג'לה)
  • 1/2 חבילת רשאד
  • חופן עלי בזיליקום סגול או רגיל
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה טרייה (רק העלים)
  • 1/2 חבילת כוסרה טרייה
  • חופן שמיר טרי
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/4 כוס אגוזי מלח, קצוצים גס
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת
  • תרסיס שמן או 1 כפית שמן זית
  • 1/4 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים אהובה (כמו פרובאנס, פיצה, צ'ימיצ'ורי וכו')
  • חופן עגבניות שרי
הכנה:

1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת קטנה ומנערים עד לאיחוד. לחלופין אפשר פשוט לטרוף במטרפה בקערה קטנה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

2. הסלט: שמים את כל העלים בקערה ענקית ושוטפים אותם. מוציאים אותם מהמים ומייבשים במייבש חסה בכמה סבבים. 

3. מורידים גבעולים גסים מדי (בעיקר לפטרוזיליה) וקוצצים גס את כל העלים. מניחים בקערה. בשלב הזה אפשר לשים מגבת נייר, לכסות בניילון נצמד ולשמור עד לרגע לפני ההגשה. 

4. מחממים מחבת גדולה. שמים בה את האגוזים, גרעיני החמניה והדלעת. מרססים בתרסיס שמן ומפזרים מלח ותבלינים. מערבבים עד לציפוי אחיד. קולים את הפיצוחים כחמש דקות על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. פורסים את עגבניות השרי לפרוסות דקות (לאורך או לעיגולים), מוסיפים לקערה עם העלים. יוצקים מהרוטב, מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים בידיים בעדינות, עד לציפוי אחיד. מגישים מיד.