שתפו:

מאפה פטריות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול, קצוץ
  • 250 גרם פטריות טריות, קלופות וקצוצות גס
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אורגנו יבש או טימין
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 7 כפות כפות קמח תופח, מנופה
  • חופן עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית
הכנה:

1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים למעט המלח ומערבבים. מטגנים עד להשחמה כחמש דקות. לפני שמכבים את האש, מוסיפים את המלח, מערבבים ומניחים לצינון.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 20X30 בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3. טורפים בקערה 3 ביצים עם המלח. מוסיפים את הגבינה הלבנה ואת המיונז, מערבבים לבלילה אחידה.

4. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד להטמעה. 

5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה. מסדרים מעל את הפטריות ואופים 20-30 דקות, עד להשחמה.

6. כחמש דקות לפני שהמאפה מוכן, מערבבים בקערה את הפטרוזיליה, השום ושמן הזית. מוציאים את המאפה מהתנור ומפזרים מעליו את התערובת בשכבה אחידה. מחזירים לתנור ומסיימים את האפייה. המאפה מוכן כאשר קיסם הננעץ במרכזו, יוצא נקי.