1. שמים את האורז בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים לו 3/4 2 כוסות מים. מכסים היטב ומבשלים בלי לפתוח 40 דקות. מכבים את האש ומניחים לאורז לעמוד רבע שעה. פותחים ומאווררים. אם מעדיפים אורז רך יותר, מבשלים אותו ב-3 כוסות מים במשך 45 דקות.
2. שמים את אגוזי המלך במחבת ומחממים. משמנים אותם בתרסיס שמן ובוזקים את התבלינים, מערבבים עד לציפוי וקולים על אש נמוכה מאוד כ-10 דקות. מצננים וקוצצים גס.
3. באותה מחבת, מטגנים את הגזר במעט שמן. אחרי שהגזר משחים מעט, מוסיפים רבע כוס מים ומניחים לו להתרכך מעט. אחרי שהמים מתאדים הגזר חוזר להיטגן.
4. שמים בקערה את האורז, האגוזים, הגזר והחמוציות. אם החמוציות קשות, כדאי לחלוט אותן כדקה לריכוך ואז לסנון ולסחוט את הנוזלים, לפני שמוסיפים אותן לסלט. מתבלים בלימון, עשבי התיבול, מלח ובשמן זית. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.