שתפו:

סול בשמנת ופסטו

חיפוש מתכונים:

אחת מתופעות הלוואי לאזכור העיסוק האהוב עלי בשיחה עם כל מי שלא יהיה, היא דרישה מיידית למתכון מנצח. כזה שיצליח תמיד, ללא קשר לטיב המרכיבים או ליכולות המבשל/ת, כזה שמרכיביו יהיו זמינים מאוד (ועדיף כאלה שכבר ממתינים במקרר), כזה שירשים את החמות וגם ייטרף על ידי הילדים שלגמרי במקרה סולדים מכל דבר שהוא לא שניצל מהשקית, מצופה בקטשופ. 

העניין הוא ש"מתכונים מנצחים" תלוים לפעמים ביכולת לקבל רעיונות משונים שלא מתאימים בהכרח לתפישת העולם הקולינרית של השומע. שכן מי שמע על בשלן שמכבד את עצמו שמשתמש בפילה דג קפוא ועוד מיובא? ואם כבר להוסיף חטא על פשע , איך אפשר לקרוא לערבוביית החומרים הבינלאומית הזאת רוטב מתקבל על הדעת? שלא לדבר (שומו שמיים!) על מיונז.

ובכן, לי רק נותר להוסיף שבעיני מיונז הוא המצאה נפלאה והוא הולך מעולה עם רוטב סויה, במיוחד כשיש צורך בארוחה קלה ומהירה במיוחד. וזה אחד המתכונים המנצחים שלי.

 

מרכיבים:
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות פסטו ביתי או קנוי
  • 2 כפיות חרדל חלק או גרגירים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 800 גרם פילה סול/פוטית קפוא, מופשר
הכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, משמנים קלות תבנית בינונית (עדיף פיירקס).

2. יוצקים לתבנית את השמנת, מוסיפים את המיונז, הפסטו, החרדל ואת רוטב הסויה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. סוחטים את נתחי הדג מהנוזלים ומייבשים היטב במגבות נייר. שמים את הנתחים בתבנית ומערבבים עד לציפוי אחיד ברוטב שהכנו.

4. מסדרים את הדגים בשכבה אחידה (לא נורא אם הם עולים אחד על השני) ואופים בתנור כחצי שעה או עד שהשמנת מבעבעת ומשחימה. מוציאים ומגישים מיד.