שתפו:

תבשיל כרוב

חיפוש מתכונים:

מכל המאכלים של העדה שלנו, הפיצפונת שלי מכורה לכרוב. לא ללביבות גבינה מתוקות שמיליוני אמהות מטגנות ביום ראשון בבוקר למשפחותיהן. לא לבלינצ'סים דקים מנייר ממולאים באינסוף מליות מענגות. לא לתפוחי אדמה מושחמים במחבת עם הררי בצל לצד הרינג כבוש ואפילו לא לקציפיות בטעם ורוד מתוק מצופות שוקולד מריר, שהיו משאת נפשי עד גיל 7 לפחות.

כרוב. פשוט כרוב - כמילוי בפירושקי, חמוץ ובריא בצנצנת, במרק לוהט או בתבשיל ירקות. אני חושבת שאפשר להוסיף לרשימת המנות האהובות עליה גם סטייק של כרוב חמאתי ומתובל, אבל הוא מעולם לא הוכן בבית סבתא ולכן לא נחשב. 

מרכיבים:
  • שמן חמניות
  • בצל, פרוס דק
  • 2 גזרים קלופים ומגורדים בפומפייה
  • 8 גרגרי פלפל אנגלי (לא חייבים)
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט מלח לימון
  • כרוב בינוני-קטן פרוס לרצועות
  • שמיר טרי, קצוץ דק (לא חייבים)
הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כ-4 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן כארבע דקות נוספות, עד שהגזר משחים קלות. מרתיחים מים בקומקום.

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הכרוב ומערבבים עד לפיזור אחיד. מטגנים כחמש דקות, עד שהכרוב מאבד מנפחו ומוסיפים כחצי כוס מים רותחים. מערבבים וממשיכים לבשל. 

3. במהלך הבישול טועמים את הכרוב ומוודאים שהטעמים מאוזנים - הכרוב אמור להיות חמצמץ במידה. אם התבשיל תפל, מוסיפים קורט מלח לימון, מלח ופלפל שחור. חשוב לא להוסיף יותר מקורט מלח לימון בכל פעם, כדי לא להרוס את התבשיל. 

4. מבשלים עד לאידוי כמעט מלא של הנוזלים, כאשר הכרוב נשאר נגיס מעט. לפני שמכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומערבבים עד לפיזור.