פתאום יש לי חשק למוקפץ, אולי בגלל שקיץ עכשיו והנפש מבקשת משהו פשוט וקל, נטול מורכבויות וחוקים. מה יותר קל ממנה שהכול כבר בפנים: גם הירקות הפריכים, גם הפחמימות המנחמות וגם הטעם הממכר של חטיף מלוח? כמה דקות של להבה עזה והנה, אפשר להתרווח עם קערה על הספה מול המאוורר ולהרגיש לא במרכז הארץ. הקאצ' הוא לא להגזים. נכון, תמיד יש עוד ירקות שיתחננו לקפוץ לווק, שלא לדבר על התבלינים והתוספות למיניהם - אבל זה רק אומר יותר זמן מול קרש חיתוך, יותר זמן באיזון טעמים והסתכנות בווק מאוכלס יתר על המידה (וזה לא שרשימת המרכיבים הקיימת קצרצרה וחיננית). בקיצור: תתאמנו באיזון - את היתר תשאירו לחורף.
1. פורסים את הפרגיות לנתחים בינוניים. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לפיזור אחיד של התבלינים. שמים חלק מהפרגיות בשקית עבה ואטומה, סוגרים ומנערים עד לציפוי הנתחים. אפשר כמובן להכין צלחת עם קורנפלור ולגלגל בו את הנתחים, כמו שעושים לשניצל.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הנתחים מכל צד, עד שהם משחימים יפה והבשר כמעט מוכן. מוציאים ושומרים בצד. כדאי לטגן בכמה סבבים כדי לקבל צבע יפה.
3. מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים בו את הגזר והקישוא במשך 3 דקות. מוסיפים את הכרוב ומקפיצים 3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, מיץ הלימון, רוטב הסויה והמייפל, מקפיצים כדקה ומוסיפים את נודלס והפרגיות. מערבבים לציפוי אחיד. אם הרוטב הצטמצם מדי, אפשר להוסיף כמה כפות מים. מבשלים עד שכל המרכיבים מוכנים ומכבים את האש.
6. מחלקים את הנודלס לצלחות, מטפטפים מעל שמן שומשום, מפזרים בוטנים וכוסברה (אם משתמשים) ומגישים מיד.