1. מחממים שמן בסיר רחב וגדול מאוד. מטגנים בו את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים. מכבים את האש ומעבירים 3/4 מהכמות של הבצל לקערה גדולה. את יתרת הבצל עם השמן משאירים בסיר.
2. מוסיפים לקערה את הבשר, האורז, הביצה, הכמון, הפלפל והמלח, מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.
3. מחממים את הבצל שטיגנו בסיר הגדול. מוסיפים את הכרשה, מערבבים ומטגנים כ-4 דקות, עד שהכרשה מתרככת מעט. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-4 דקות נוספות.
4. מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. הבצל יתסוס מעט והריח ישתנה. מוסיפים את הפלפלף הכמון והמלח ומערבבים.
5. מוסיפים את העלים הקצוצים ומאדים עד שהם מאבדים מנפחם, כ-5 דקות. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים שתי דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. אם משתמשים במיץ לימון, פשוט מוסיפים מים רותחים ומיץ, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול - הרוטב אמור להיות מספיק מלוח וחמצמץ.
6. מרטיבים את הידיים, יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בסיר. כשמסיימים מסובבים את הסיר, כדי שהכדורים יתכסו ברוטב. הרוטב לא אמור לכסות לגמרי את הקציצות. מוסיפים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ומבשלים 50-40 דקות ללא כיסוי על אש בינונית-קטנה, מסובבים את הסיר מדי פעם.