לא ידעתם עד כמה טוב לכם בארץ עד שנפשכם חשקה לה לפתע בסלט קצוץ בעודכם בחו"ל. ככה סתם, באמצע ארוחת בוקר במלון מפנק ברמת מקרון מאת פייר הרמה, כשאתם משוטטים בין עשרות (!) מגשים גדושים במטעמים מכל קצוות העולם, הבטן מאותתת "מחסור". תחילה אתם מסיחים את דעתכם בבייקון מובחר, בגבינת ברי נטולת חשבון (כי בחו"ל מותר), בדייניש מתפקע ממלית, ביום אחר אתם מתנחמים בירקות קלויים לצד טארט פטריות עשיר ולבסוף נוגסים באבטיח חורפי מתוך יגון - כי סלט ירקות קצוץ דק עם שום ועשבי תיבול טריים אין ולא יהיה.
* בתמונה שחזור של מנה על טהרת הירקות, היחידה שהצלחתי למצוא בצהריי היום. טוב, לפחות הקניונים, המוזיאונים והרחובות הציוריים היו שווים.
1. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים.
2. מוסיפים פנימה את הברוקולי, הגזר והאפונה ומבשלים כשלוש דקות. מוציאים ומסננים. שומרים כחצי כוס ממי בישול.
3. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום והפלפל, מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
4. מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את כל המרכיבים לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות או עד שהירקות רכים במידה הרצויה. אם רוצים את הירקות רכים יותר, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו, מערבבים ומבשלים כמה דקות נוספות.