שתפו:

שובה: סלט הרינג וסלק

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 2 סלקים, שטופים היטב
  • 3 תפוחי אדמה, מתאימים לבישול
  • 2 גזרים בינוניים
  • 4 ביצים
  • 4 פילטים של הרינג בשמן
  • 1/2 בצל, קצוץ דק
  • מיונז טעים
  • שמיר טרי, קצוץ דק (לא חייבים)
  • בצל ירוק, קצוץ דק (לא חייבים)
הכנה:

1. שמים את הסלקים במים קרים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה או עד שהם רכים. מסננים, מצננים ומקלפים. פורסים סלק אחד לקוביות קטנות ואת השני מגררים על פומפייה. שומרים בצד.

2. שמים בסיר את תפוחי האדמה והגזרים בקליפתם וממלאים אותו במים קרים. מוסיפים כף מלח ואת הביצים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה ומוציאים את הביצים עם כף מחוררת לתוך קערה עם מים קרים. ממתינים כחצי דקה ומוציאים אותם. שומרים בצד. מקלפים את הביצים ופורסים אותן לקוביות קטנות. שומרים בצד.

3. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה והגזרים כ-45 דקות נוספות או עד שהם מוכנים. מכבים את האש, שופכים את המים הרותחים וממלאים את הסיר במים קרים. כעבור כמה דקות, אפשר לקלף את תפוחי האדמה בקלות, ללא צורך בקולפן. מקלפים גם את הגזרים ושומרים בצד. פורסים את תפוחי האדמה ואת הגזרים לקוביות קטנות (עד 0.5 ס"מ) ושומרים בצד.

4. קוצצים דק את ההרינג ושמים מחצית ממנו בשכבה אחידה, על גבי צלחת ההגשה. 

5. קוצצים דק את הבצל ומפזרים מחצית ממנו על גבי שכבת ההרינג. מפזרים מעל מחצית מכמות הביצים, בשכבה אחידה. 

6. מצפים את שכבת הביצים בשכבה אחידה של מיונז. 

7. מפזרים על המיונז מחצית מכמות תפוחי האדמה, מעליהם מפזרים מחצית מכמות הגזר. מפזרים מעל את קוביות הסלק. 

8. מצפים את השכבות של ירקות השורש בשכבה אחידה של מיונז. 

9. חוזרים על השכבות עם המחצית השנייה של המרכיבים, עד שכבת הגזר השנייה. 

10. מצפים את הגזר בשכבה אחידה של מיונז ועליו מפזרים את הסלק המגורר. מעטרים השמיר טרי ובבצל ירוק (אם משתמשים). הסלט טעים יותר כמה שעות אחרי ההכנה.