שתפו:

קציצות ברוטב בירה

חיפוש מתכונים:

פעם כתבתי שירים. כל אחד מהם נוצר מתוך צורך עצום לשדר רגש מעבר לגבולות העצמי ולא פחדתי לתת לאחרים לקרוא. שום מבוכה לא עמדה בדרכו של הרצון שלי לתת למישהו למשש חתיכה קטנה ממחשבותי. הכמיהה להבנה ולהזדהות רק עודדה אותי לחשוף. בררתי כל מילה, שיחקתי עם המקצבים, החרוזים ונהניתי לשבור שורות. הכול תוכנן למופת ונארז בקפידה לקראת רגעי ההגשה, הטעימה והתגובה הבלתי נמנעת. לפעמים הצלחתי להפתיע, לרוב זה הרגיש כמו הקזת דם אבל תמיד היה פורקן - זהו, הוצאתי!

עכשיו כמעט ולא כותבת. אין לי פנאי למשחקי מילים. גם המחשבות שלי פחות מורכבות ואני מעדיפה לשחק מחבואים עם הקטנה ולא איתן. אבל הצורך לתת חלקיקי רגשות נשאר ואף התעצם. במקום לתת ניירות מעוטרים או להקליד מיילים מצאתי את עצמי מעבירה את ענייני האישיים באמצעים אכילים: הרבה יותר משמח אם כי קצת פחות מובן, כי מה לעוגה ולגעגוע? מצד שני, אולי זה עדיף כי האוכל נטול משמעויות מוחלטות של מילים וגם עבור הרוב הפרלינים לא נועדו לבטא משהו מעבר לתעופה עצמית במגזר הקונדיטוריה. מקסימום שאפשר להסיק היא שאוהבים אותך, במיוחד כשמגישים לך מנה מיוחדת, מעוטרת בהשקעה, בשעות בישול על אש קטנה וקורטוב תשומת לב. 

מרכיבים:
  • לקציצות:
  • שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 800 גרם בשר טחון שמן, עדיף עם שומן כבש
  • גזר, קלוף ומגורד דק
  • קישוא או זוקיני גדול, מגורד וסחוט היטב
  • שורש כורכום טרי באורך אגודלף מגורד דק
  • כפית בהרט
  • כף כמון טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • בצל, קצוץ
  • 1/2 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
  • גזר קלוף ומגורר גס
  • שורש כורכום טרי, באורך אגודל מגורד דק
  • כפית בהרט
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • בקבוק בירה כהה
הכנה:

1) מחממים את התנור למקסימום במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרתיחים מים בקומקום.

2) מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל כרבע שעה או עד שהוא שחום, מעבירים לקערה ומצננים.

3) מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים של הקציצות ולשים לתערובת אחידה. יוצרים בידיים רטובות כדורי בשר בגודל כדור פינג-פונג ומניחים אותם על התבנית. 

4) מכניסים את התבנית לחלקו העליון של התנור וצולים את כדורי הבשר כעשר דקות או עד שהם מקבלים צבע יפה.

5) הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב עם דפנות נמוכות. מטגנים את הבצל כחמש דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. הבצל ישנה את צבעו ומרקמו ויתחיל להתפרק. אם התחתית יבשה ומתחילה להישרף, מוסיפים כמה כפות מים רותחים ומערבבים. 

6) מוסיפים את הגזר ומניחים לו להיטגן כארבע דקות נוספות. 

7) מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הבירה, מערבבים ומניחים להיטגן כשתי דקות נוספות. 

8) יוצקים את הבירה, מערבבים ומניחים לאלכוהול לצאת. אם הסיר מאוד רחב, מוסיפים מעט מים רותחים.

9) מוסיפים את כדורי הבשר, יחד עם הנוזלים מהתבנית (אם יש), מכסים חלקית ומניחים להם להתבשל על אש קטנה במשך כ-45 דקות. אם הרוטב מצטמצם יותר מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומכסים לגמרי. מגישים חם.