שתפו:

מאפה פסטה וטונה

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 500 גרם או חבילה אחת של פסטה קצרה (קונכיות, פוזילי, פנה)
  • שמן לטיגון
  • בצל גדול, קצוץ
  • 2 קופסאות שימורי טונה במים, סחוטות היטב
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • 150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 50 גרם (או יותר) גבינה צהובה, מגורדת (לציפוי)
הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פיירקס.

2. מבשלים את הפסטה מחצית מהזמן הרשום על החבילה. מסננים ומעבירים לקערה.

3. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה, כעשר דקות. מוסיפים לקערה עם הפסטה.

4. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הציפוי, מערבבים, מעבירים לתבנית ומיישרים.

5. אופים בתנור 40-50 דקות, עד שהמאפה משחים יפה מלמעלה. בעשר הדקות האחרונות מפזרים את הגבינה המגורדת ומחזירים לתנור, עדיף בחלקו העליון. מוציאים ומגישים חם.