שתפו:

פשטידת קישואים

קליל וקייצי

מהיר יותר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

תארו לעצמכם ילדות בלי פשטידות. לא למען קולות של חמלה אתלונן, אלא רק לציון עובדות. מרקים היה בשפע, כך גם לחם, חמוצים וקציצות גדולות ושחומות, אבל מאפה זהוב שמרקמו רך-נכנע מבפנים ופריך-מתגונן מבחוץ לא ביקר בביתנו מעולם. פעם אחת ויחידה זכינו לטעום בגן מנה יוצאת מגדר הרגיל שהורכבה מאטריות, ביצים וטבורוג, אבל היות שלא השתלבה היטב ברשימת הדייסות והמרקים, לא נאפתה יותר. 

יחסיה של אמי עם התנור היו מורכבים עוד יותר. לדידה כל הדרוש בתפריט המשפחתי שלנו יכול היה להיעשות על גבי כיריים, בתוך סיר או מחבת. ירקות נועדו למרקים, ביצים לחביתות עין עם חתיכות נקניק עבות וגבינה צהובה נקניתה בגוש כדי להתנוסס בגאון על פרוסת לחם לבן אימתנית בצירוף חברתה החמאה.  

אצלי הפשטידות נוצרו מתוך רגשות אשמה. שאריות של גבינות, ירקות עייפים וקופסאות קוטג' חצי אכולות לא נתנו לי מנוח, שכן לאכלם כבר לא מתחשק ולזרוק אאפשר. אף פעם לא קניתי ירקות במטרה להכניסם לבלילה מלוחה וקרמית, אף פעם לא ביקשתי מהגברות במעדנייה לגרד לי 150 גרם... אך לאחרונה פתאום מתחשק לי ירקות נימוכים, עטופים בבלילה, רויאל או ברביכה פשוטה (אני לא בררנית), מתובלים בגבינה חדה ונחים מתחת למעטה שחום ופריך או בקיצור: פשטידה.

מרכיבים:
  • 4 קישואים גדולים
  • 250 גרם פטריות טריות
  • בצל גדול, קלוף
  • 3 ביצים
  • 250 מיליליטרים שמנת לבישול
  • 50 גרם פרמזן מגורר
  • 3 כפות קמח אורז מלא או שיבולת שועל דקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לקישוט:
  • קוביות גבינת פטה (לא חייבים)
  • פטריות טריות, פרוסות (לא חייבים)
הכנה:

1) מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פיירקס.

2) מגרדים את הקישואים על פומפייה, אוספים לכדור וסוחטים היטב מהנוזלים. מניחים בקערה. 

3) מגרדים את הבצל ואת הפטריות על הפומפייה (כדאי להשאיר כמה פטריות בצד, לקישוט) לתוך קערה עם הקישואים. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים היטב לתערובת אחידה, לא דלילה ומעבירים לתבנית. אם יש הרבה נוזלים, יש להוסיף עוד כף או שתיים של קמח אורז, מערבבים היטב.

4) מקשטים בפטריות פרוסות ובקוביות פטה.

5) אופים כ-40 דקות, תלוי בגודל התבנית, עד שהמאפה מתחיל להשחים ומוצק למגע במרכזו.