* הכמויות מתאימות לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ
1) התחתית: מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים במעבד מזון את מרכיבי התחתית, מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד לפירורים גדולים, מוסיפים כפית מים ומעבדים שוב. אם נוצר בצק דביק, אל תוסיפו קמח - תעבדו עם ידיים מקומחות. משטחים את הבצק בתבנית, דוקרים אותו כדי למנוע תפיחה ושמים במקפיא לרבע שעה.
2) מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית רבע שעה. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.
3) הגבינה: מערבבים בקערה גדולה את החלמונים, הגבינות, הסוכר, הווניל וקמח לתערובת אחידה וחלקה.
4) בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. במהלך ההקצפה מוסיפים את שתי כפות הסוכר הנוספות. מקציפים עד שנוצר קצף יציב אך לא נוקשה.
5) מוספים שליש מהקצף לתערובת הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה. את יתר הקצף מקפלים בזהירות לתוך תערובת הגבינה. מעבירים לתבנית עם התחתית המוכנה ומחזירים לתנור לשעה ורבע. אם העוגה משחימה מהר מדי תורידו את הטמפרטורה ל-160 מעלות ושימו תבנית תנור מעל העוגה, כך שלא תיגע בה. אופים עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ללא פירורים לחים או בלילה. מוציאים מהתנור ומצננים.
6) רוטב התותים: שמים בסיר את כל המרכיבים, למעט הג'לטין ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים וטוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. שומרים בצד ומזלפים על העוגה לפני האכילה.