* הכמויות מתאימות לתבנית מתפרקת של פאי/טארט בקוטר 24 ס"מ
** רוצים לעבוד פחות קשה? קנו בצק פריך מוכן ואפו את הקלתית לפי הוראות היצרן. גם את הפסטו אפשר לקנות.
1) הבצק: שמים בקערה את הקמח. מגרדים פנימה, על פומפייה דקה את החמאה, מוסיפים את השמנת החמוצה, המלח והסוכר ומשפשפים את החומרים בין הידיים עד שהחמאה והשמנת נטמעות בקמח. מחברים את הפירורים לבצק אחיד. אם הבצק יבש מדי ומתפרק מוסיפים מעט מים ולשים שוב. אם הבצק נדבק לידיים, מוסיפים מעט קמח.
2) שמים את הבצק במרכז נייר אפייה, מקמחים אותו מעט מלמעלה ומרדדים לעלה דק, בגודל התבנית (עם הדפנות). לא חייבים ליצור עיגול מושלם. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות - את השאריות מדביקים במקומות שחסר בהם בצק. דוקרים מעט את הבצק ושולחים למקפיא לרבע שעה. לא זורקים את נייר האפייה.
3) מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקפיא. מניחים על הבצק את נייר האפייה ומעל שמים משקולות אפייה או קטניות גדולות פגות תוקף. אופים רבע שעה, מוציאים ולא מכבים את התנור. מורידים את הנייר עם המשקולות ושומרים את הקלתית בצד.
4) המלית: מערבבים בקערה (אפשר של הבצק) את השמנת החמוצה, הביצים, השמנת המתוקה, הפרמזן, המלח והפלפל לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הקלתית.
5) מערבבים את השרי והפלפל עם הפסטו ומסדרים מעל הבלילה. מחזירים לתנור לחצי שעה נוספת, עד שהמאפה זהוב-שחום ולא רוטט במרכזו. מניחים לטארט להצטנן מעט לפני האכילה.