1) מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח. אפשר להשאיר אותם לא מקולפים, זה יתרום למרקם הסלט ולטעם, אבל אם יש לכם אכלנים בררנים, עדיף לקלף, כדי להשאיר סיכוי שיסכימו לטעום.
2) כשתפוחי האדמה מוכנים, לא שופכים את המים. פשוט מוציאים אותם עם כף מחוררת ומניחים על קרש חיתוך. במים הרותחים חולטים את האפונה ואז מסננים אותה. כדאי לשטוף את האפונה במים קרים, כדי לשמור על צבעה ומרקמה ולסנן שוב.
3) מערבבים את יתר החומרים בקערת הגשה. פורסים את תפוחי האדמה, בעודם חמים לגודל ביס ומוסיפים אותם לקערה עם הרוטב. מערבבים עד לציפוי תפוחי האדמה ורק אז מוסיפים את האפונה ומערבבים קלות (כדי לא למעוך את האפונה). טועמים ומתקנים תיבול.