יש לי חיות מפחידות במטבח שאני נמנעת להתעסק עימן. הן נוהגות לנהום או לשרוט עד זוב דם ואף לאיים בקטיעת איברים. אחרות דווקא פחות אלימות אבל הם תמיד עושות כרצונן ועל כן לא משנה כמה טובה אהיה, אין ערובה לתוצאה סופית. אינני פחדנית מצויה, דווקא עמדתי בגבורה מול סכין אחת חדה ונוצצת. היא ואני התחברנו מזמן מכורך הנסיבות והיום אנחנו צוות מושלם. החברות שלה לעומת זאת, חיות המשחזת אינן לטעמי בכלל: לא משחזת המוט, לא משחזת האבן ובמיוחד לא המכשיר המשחיז בקלות. קולן האיום נשמע צורם עד מאוד לאוזני חובבות השקט.
למרות השמרנות שלי, החצי אימץ מפלצת נוראית חדשה: חיית הלחץ. מעולם לא רציתי אחת ואף התעלמתי מתכונותיהן המלחיצות. והוא? הוא רק חלם על היום שנתידד. כבר עשר שנים, לטענתו, הוא רצה להכניס אחת למטבח ואף נשבע שיטפל בה בעצמו לגמרי.
כשהביאה, נעצנו מבט אחת בשנייה, בחנתי אותה מקרוב ואף השתדלתי לא לקחת ללב את הוראות האזהרה שהגיעו איתה. התחלנו לשחק והיה טוב מהצפוי. חיית הלחץ הפליאה ביכולותיה והרשימה נפש ספקנית שכמותי. נכון, היא הייתה מפחידה, נשפה עשן והשמיעה קולות אבל זאת הייתה הצגה בלבד. בפנים הייתה נפש רכה שידעה כי היא יכולה לעשות את הכול טוב יותר ורק להטיב עימנו.
* אם אין לכם סיר לחץ, אפשר להכין את המתכון בקלות. בשלב הרביעי מבשלים את הנתח כשעתיים-שלוש (תלוי בבשר). לאחר הפריסה מבשלים את הפרוסות ברוטב 45-30 דקות (שוב, תלוי בבשר).
1. מחממים את התנור לחום מקסימאלי במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. משמנים את נתח הבשר, בוזקים עליו את התבלינים ומעסים עד שכולו מצופה. בעזרת סכין חדה עושים חתכים עמוקים בבשר כמספר שיני השום. נועצים את השום בתוך הבשר. צולים בתנור כרבע שעה, עד שנתח משחים.
3. בנתיים מחממים את השמן בסיר לחץ, מטגנים בו את הבצל והשום כעשר דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט המלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4. מניחים את נתח הבשר בסיר וממקמים אותו בתוך הרוטב. מהדקים את המכסה ומחכים שהסיר יצבור לחץ. מורידים את האש להכי נמוך ומבשלים 50-40 דקות. משחררים את הלחץ ומוציאים את הנתח.
5. מניחים לרוטב שבסיר להתבשל ולהצטמצם בזמן שהנתח מצטנן מעט. מוסיפים מלח ומערבבים.
6. כשנתח הצטנן מעטף פורסים אותו לפרוסות ומחזירים אותן לרוטב. מהדקים את המכסה שוב, מחקים להצטברות הלחץ ומבשלים רבע שעה.
7. מוציאים את הלחץ ומגישים עם הרוטב (ואם אתם ממש בעניין פינוק אז עם לחם, כרוב כבוש וחרדל טוב).