שתפו:

כיסוני טונה וגבינה

מאפים

האורחים יבקשו מתכון

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • לבצק:
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • כפית מלח שולחן
  • 4 כפות שמן זית
  • למילוי:
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 קופסאות שימורי טונה במים, סחוטות מנוזלים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 כפות עגבניות מרוסקות משומרות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
הכנה:

1. הבצק: שמים את הסוכר בקערת המערבל. מוסיפים את המים ואת השמרים היבשים, מערבבים היטב.

2. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים בתחילת הלישה את המלח ואת השמן ומעבדים את הבצק כ-7 דקות, עד שהוא גמיש ורך וקירות הקערה נותרות נקיות. אם הבצק נדבק, מוסיפים כף קמח. מכדררים את הבצק לכדור, מכסים ומניחים במקום חמים לשעה או שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. המילוי: מערבבים את מרכיביו, למעט השמן לטיגון. אם נוצרים נוזלים, יש לסנן אותם, כדי שלא ירטיבו את הבצק.

4. כשהבצק מוכן, לשים אותו בידיים כדקה ומחלקים לשניים. מחלקים כל חצי לשניים ואז מחלקים כל רבע לשניים וכל שמינית לשניים. כך שנוצאים לכן 16 כדורים. מרדדים כל חלק לעיגול, שמים מעט מן המילוי במרכז ומהדקים את הקצוות בידיים ואז במזלג.

* אם אתם יכולים, תרדדו בלי קמח, כדי שהבצק יישאר קצת דביק וייסגר היטב.

** כששמים מילוי צריך להשתדל לא להרטיב את הקצוות, כי הם לא יסגרו טוב ויפתחו בזמן הטיגון. אם הכיסון לא נסגר, מוציאים את המילוי, מקמחים, מגלגלים שוב לכדור ושמים אותו אחרון בתור למילוי. 

*** כמות המילוי גדולה יותר ממה שצריך (לא בהרבה), עם השאריות אפשר להכין חביתה או טוסט טעימים.

5. מחממים שמן בסיר לטיגון או במחבת. השמן חם מספיק כאשר עולות בועות מכף עץ שמכניסים אליו. מטגנים את הכיסונים לתוך השמן. חשוב להשאיר מקום ריק במחבת בגלל שהם תופחים מאוד וגם כדי לא לקרר את השמן.

6. מטגנים 4-5 דקות מכל צד, עד שהם זהובים-שחומים. מוציאים לנייר סופג ומחכים כמה דקות לפני האכילה.