שתפו:

קציצות עדשים טבעוניות

צמחוני

בקלי קלות

פרווה

חיפוש מתכונים:

מידי פעם החצי נופל לטבעונות. הוא מגיע הביתה ובעיניים בורקות מספר שהיום בצהריים הזמין סייטן או רולים בתוספת קרני שמש ואורז. בדרך כלל, אני נאנחת ופונה למזווה כדי לאמוד את מלאי העדשים. כי הדבר היחיד שאני יודעת שיספק את היצר הפולני שלי הוא מנת חלבון מלא. אבל כמה מג'דרה כבר אפשר להכין? גם אם משדרגים אותה עם ערימות בצל מטוגן, וקוביות של ירקות קלויים, זה עדיין מנה למקסימום יומיים רצופים. הלאה מגיעים מוקפץ עם טופו, פסטה ברוטב אנטיפסטי, סלטים משודרגים במיוחד ובזה נגמר הרפרטואר הטבעוני שלי. כי חיים ללא חמאה - אינם חיים, אז למה לטרוח? 

לא הייתי צריכה לחפש רחוק את הסיבה. האלרגייה שלי ל'אוכל' מוכן, שעתיד היה להשתלט על המקפיא הפיצפון שלי לנוכח ההתמכרות החדשה של החצי, עודדה אותי לפתוח בחיפוש אחרי קציצות עדשים והנה הן: ללא צורך בהנבטה, השרייה, קשתות בענן ועוד כל מיני פעולות מפרכות (כי יש גבול כמה אפשר להשקיע בארוחות נפרדות לכולם). 

מרכיבים:
  • 1 1/2 כוסות עדשים ירוקות, שטופות
  • שמן זית לטיגון הבצל
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 חבילת פטרוזיליה טרייה
  • כפית כמון טחון
  • 3 כפות מים
  • שמן לטיגון הקציצות
הכנה:

1) מבשלים את העדשים במעט מים, כרבע שעה או עד שיש להן מרקם נגיס. מסננים ומעבירים לקערה של מעבד מזון.

2) מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל, כרבע שעה, עד שהוא שחום. מעבירים לקערת מעבד המזון.

3) מוסיפים את יתר החומרים, למעט המים והשמן לטיגון הקציצות. טוחנים עד לקבל עיסה אחידה ולא פירורית. תוך כדי הטחינה מוסיפים מעט מים, כדי להפוך את העיסה למשחתית יותר, אך לא רכה מידי. מצננים רבע שעה במקרר.

4) מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים לחות ומטגנים 3-4 דקות על כל צד, עד שהן משחימות. אוכלים חמות או קרות.