מחקרים גילו שגם בקיץ אנשים מפתחים רעב, במיוחד אחרי שחוזרים בערב שישי מארבע שעות בים או ממש בסיום שעות הבוקר בשבת. אולם לרעב הקייצי שלנו דרישות משלו: "כן" לבשר ו-"לא" לגולאש, "כן" לתבשילים אבל "לא" לכאלה עם יין אדום, חלב קוקוס או משופעי תבלינים. אצלנו בעיקר מצביעים "לא" למנות שגרתיות ומוכרות שכן בקיץ חייבים ריגושים. פסטה ברוטב פטריות או קדירת בשר עם פלפלים נדונים מלהתחילה להגלייה בחלקו האחורי של המקרר.
במסקנותיהם, המחקרים ציינו שכדאי לשים דגש עם נתחים פחות מוכרים, בשילוב ירקות קלילים ומקסימום שני תבלינים. עשב תיבול רענן, יוסיף לכם נקודות בונוס וכך גם צבעוניות יפה וחיתוך לא שגרתי.
1) מחממים תנור למקסימום במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2) פורסים את הבשר לקוביות בינוניות ותוך כדי מנקים מגידים ומשומן מיותר. מניחים בתבנית, מתבלים בפלפל ובעלי טימין, יוצקים מעט שמן זית ומערבבים עד לציפוי של הקוביות. מפזרים בתבנית בשכבה אחת וצולים בתנור 12 דקות. מוציאים ושומרים בצד.
3) מרתיחים מים בקומקום.
4) התבשיל: מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הכרשה ומטגנים שתי דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
5) מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, מערבבים ומטגנים שתי דקות נוספות. הסודה תגרום לתגובה כימית שמפרקת את הבצל והכרשה וזה האפקט שאנחנו מחפשים כי הוא מעניק טעם אחר לתבשיל כולו. אם לא אהבתם, אפשר לוותר על הסודה.
6) מוסיפים את הכורכום ואת הגזר, יוצקים מעט מים רותחים ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.
7) מוסיפים לסיר את הבשר ואת יתר המרכיבים למעט השמיר, יוצקים מים עד מחצית הגובה של התבשיל ומבשלים 30-40 דקות, על אש קטנה, ללא כיסוי.
8) לקראת סוף הבישול, מוסיפים את השמיר, מערבבים ומגישים חם.