שתפו:

סלט פטרוזיליה ובטטה

האורחים יבקשו מתכון

צמחוני

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • מלח
  • שמן זית
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת טבעיים
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה טבעיים
  • 2 חבילות פטרוזיליה טרייה
  • 1/2 חבילת נענע טרייה
  • מיץ מתפוז אחד או מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כרוב סגול פרוס דק
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:

1) מחממים את התנור לחום גבוה. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2) מניחים את קוביות הבטטה בתבנית, בוזקים מלח ומטפטפים שמן זית. מערבבים עד כל הקוביות מצופות. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבטטה רכה. מוציאים ומצננים.

3) מחממים מחבת יבשה, מפזרים את שני סוגי הגרעינים בשכבה אחידה וקולים אותם כ-10 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב. כשהגרעינים מתחילים להשמיע קולות פצפוץ, מכבים ומצננים.

4) מפרידים את העלים של עשבי התיבול, קוצצים אותם דק ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב ומגישים מיד. אפשר לשמור בכלי אטום במקרר, עד יום.