1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פורסים את החציל ואת הקישוא לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. חותכים את הגזר לקוביות קטנות יותר. מעבירים את הירקות לתבנית. יוצקים מעט שמן זית, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד שהירקות מצופים בשמן ובתבלינים.
3. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הבצל כרבע שעה, עד להשחמה.
5. מסננים את העדשים מן המים, מעבירים לסיר, מוסיפים מים טריים עד גובה העדשים ומבשלים 10-20 דקות עד שהם במרקם נגיס. אם נשארו מים בסיר, מסננים ושומרים את העדשים בצד. מרתיחים מים בקומקום.
6. מחממים מעט שמן בסיר עם תחתית עבה ומכסה תואם. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכולו מצופה בשמן. מתבלים במלח ונותנים לו להתחמם עד שכמעט ואאפשר להחזיק אותו ביד – אך יש להיזהר ולא להניח לו להישרף.
7. יוצקים כוס וחצי של מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האשל מינימום ומכסים. מחכים 10 דקות בדיוק ומכבים את האש. מניחים לאורז לעמוד מכוסה 2-3 דקות.
8. פותחים את האורז, מוסיפים את העדשים, את הבצל ואת הירקות הקלויים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים עד שכל המרכיבים מתפזרים יפה בסיר. מגישים חם.