שתפו:

אוסובוקו עם דלעת

בקלי קלות

מנחם ומחמם

בשר

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • לבשר:
  • 1 1/5 קילו נתחי אוסובוקו מפורקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית טימין יבש
  • פלפל שחור גרוס
  • לתבשיל:
  • שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ גס
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 2 גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים גס
  • כרשה, קצוצה גס
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • פלפל ירוק חריף, שלם (לא חייבים)
  • מלח
  • 250 גרם פטריות טריות, קצוצות גס
  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • שמיר טרי קצוץ (לא חייבים)
הכנה:

מחממים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה, במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

שוטפים ומייבשים היטב את נתחי הבשר, מניחים אותם בתבנית. יוצקים את שמן הזית, בוזקים טימין ופלפל שחור ומערבבים עד שנתחי הבשר מצופים בתבלינים ובשמן. מסדרים בשכבה אחת ומכניסים לתנור לרבע שעה, עד שהם משחימים מלמעלה.

מחממים שמן זית בסיר גדול עם תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ואת שיני השום ומערבבים. מטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות ומוסיפים את הסלרי ואת הכרשה. מרתיחים מים בקומקום. מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות. 

מעבירים את נתחי הבשר הצלויים לתוך הסיר, נפטרים מהנוזלים שנותרו בתבנית, מוסיפים גרגירי פלפל אנגלי ופלפל חריף שלם ומערבבים. יוצקים מים רותחים לכיסוי הבשר ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים (תלוי כמה רך אתם אוהבים את הבשר שלכם), ללא כיסוי על אש בינונית. אם הנוזלים מצטמצמים מהר מידי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים לתבשיל.

כאשר הבשר מתרכך למידה הרצויה, מוסיפים את המלח, את הפטריות ואת הדלעת. מערבבים ומבשלים כחצי שעה נוספת. בסוף הבישול מוסיפים את השמיר ומגישים.