שתפו:

פסטה טונה במחבת

למי ששונא לשטוף כלים

דגים

חיפוש מתכונים:

כשהופכתי לאמא, למדתי לקצר תהליכים. האמת היא, זאת הפיצקה שלימדה אותי כי לפעמים גמבה עם שוקולד זה ממש בסדר. או שלא יקרה כלום אם נתקלח עם שמפו בלבד, תוך כדי ציחצוח שיניים. ולאף אחד לא יהיה אכפת אם תוך כדי סיפור ערב תגזרו ציפורניים, תסתרקו ותסיימו את שאר מטלות הטיפוח. לא משנה באיזה סדר או אחוזי הצלחה, העיקר שדברים קורים, לפני 9 בערב או 8 וחצי בבוקר. כי אחרת מגיע סוף העולם או לפחות ככה אני מדמיינת את זה. 

בשבת בבוקר לעומת זאת, אין דד ליין לכלום. הפיצקה והחצי מתפנקים כל אחד מול המסך שלו ואני מקצרת תהליכים של פסטה, שהרי הקפה שאני אמורה לשתות בשבת בבוקר קורא לי.

מרכיבים:
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל בינוני, קצוץ
  • גבעול סלרי, עם העלים. קלוף וקצוץ דק
  • גמבה אדומה או צהובה, פרוסה לקוביות
  • שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כף פפריקה מתוקה/חריפה/מעושנת
  • עלים מענף טימין טרי (לא חייבים)
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • קופסת שימורי טונה, מסוננת היטב משמן או ממים
  • 250 גרם (חצי חבילה) פסטה פנה/פוזילי
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
הכנה:
  1. מרתיחים מים בקומקום.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הסלרי והפלפל ומערבבים. ממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ואת העגבניות המרוסקות. יוצקים מים רותחים לקופסת השימורים של העגבניות ויוצקים אותם לתוך המחבת. מוסיפים את הטונה המסוננת ומערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-2 דקות, עד שהרוטב שוב רותח.
  5. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומשטחים, כך שכולה נמצאת בתוך הנוזלים של הרוטב.
  6. מבשלים את הפסטה כרבע שעה (זמן הבישול תלוי בסוג הפסטה ובעוצמת האש). חשוב לערבב מידי פעם ולהוסיף מים אם הרוטב מצטמצם יותר מידי. טועמים ומתקנים תיבול במהלך הבישול.
  7. כשהפסטה מוכנה, מפזרים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. מגישים חם, עם זילוף שמן זית מעל.