שתפו:

שעועית ירוקה פשוטה

צמחוני

תוספת גונבת הצגה

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה, קטומת קצוות
  • בצל קטן
  • שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח וחולטים את השעועית לשתי דקות. מורידים מהאש, מסננים ומניחים בסיר עם מים קרים מאוד. 
  2. קוצצים דק את הבצל. מחממים את השמן בווק ומטגנים את הבצל כחמש דקות. 
  3. מסננים את השעועית מהמים ומעבירים לווק עם הבצל. מקפיצים מעל אש גבוהה מאוד. 
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל וממשיכים להקפיץ כחמש דקות נוספות. מורידים מהאש ומגישים.