שעועית ירוקה פשוטה
ינואר 11, 2017
צמחוני
תוספת גונבת הצגה
מרכיבים:
-
500 גרם
שעועית ירוקה טרייה, קטומת קצוות
-
בצל קטן
-
שמן זית
-
מיץ מחצי לימון
-
שן שום כתושה
-
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח וחולטים את השעועית לשתי דקות. מורידים מהאש, מסננים ומניחים בסיר עם מים קרים מאוד.
- קוצצים דק את הבצל. מחממים את השמן בווק ומטגנים את הבצל כחמש דקות.
- מסננים את השעועית מהמים ומעבירים לווק עם הבצל. מקפיצים מעל אש גבוהה מאוד.
- מוסיפים את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל וממשיכים להקפיץ כחמש דקות נוספות. מורידים מהאש ומגישים.