שתפו:

סלט צנוניות ומלפפונים

מטבח רוסי

צמחוני

חיפוש מתכונים:

לסלט הזה יש את הריח הכי טוב בעולם. ריח של טריות, רעננות וקור. אבל לא קור חודר של חורף אלא התחושה כשהולכים בחולצה קצרה בימי תחילת הקיץ (טוב, סוף החורף פה אצלנו). כשגרתי אצל ההורים, זכיתי להתענג על הריח הזה לצד פירה חם עם חמאה, כל בוקר שבת, שכן זה היה ה"סלט הערבי" שלנו וגם הסלט הטרי היחיד שאימא שלי נהגה להכין. כמיטב המסורת הסלטית הרוסית יש פה גם מיונז ואם אתם ממש חייבים, אפשר לוותר עליו אבל תבטיחו שתוסיפו כף שמן חמניות במקום.

מרכיבים:
  • לרוטב:
  • כף מיונז
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • כפית חרדל חלק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לסלט:
  • 2 מלפפונים
  • 10 צנוניות או 1 צנון גדול
  • 2 כפות שמיר טרי, קצוץ דק
  • 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
הכנה:
  1. הרוטב: מערבבים בקערת הסלט את כל מרכיבי הרוטב. מניחים בצד.
  2. הסלט: מגרדים על פומפיה את המלפפונים והצנוניות. מעבירים לקערה עם הרוטב.
  3. מוסיפים את השמיר ואת הבצל הירוק ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.

*הסלט טעים במיוחד כאשר משתמשים בירקות קרים מהמקרר.