כולם מכינים עכשיו מרק כתום. עוד לפני שחזאים מודיעים על היורה, האינסטגרם והפייסבוק מוצפים בתמונות ומתכונים של מרקים בגוונים משתנים, רובם כתומים אצלי משום מה. אני לא מאשימה או משהו, גם אני מחכה לחורף, עוד מסוף מרץ של שנה שעברה וגם אני מיד מכינה מרק מיד כשהשמועה מטפטפת פנימה על פי עקרון שהמטבח היחיד בחיי לימד אותי: ירק דומיננטי + מעט נוזלים + תבלין מחמיא וטחינה ארוכה בבלנדר. עד עכשיו זה עבד לי מצויין, נשאר רק לחכות שהיקום יבין שהטמפרטורה בסוף הנובמבר הזה היא לא לגיטימית בעליל ויוריד אותה, כך שאני אמשיך לאלתר עם ירקות אחרים.
* אפשר להשתמש בהרכב ירקות שונה למרק הזה- למשל גזר ובטטה, או רק דלעת, אולם יש לשים לב לזמן בישול שונה של כל ירק ולחתוך אותו בהתאם.