שתפו:

מרק כתום

מחמם ומנחם

צמחוני

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:

כולם מכינים עכשיו מרק כתום. עוד לפני שחזאים מודיעים על היורה, האינסטגרם והפייסבוק מוצפים בתמונות ומתכונים של מרקים בגוונים משתנים, רובם כתומים אצלי משום מה. אני לא מאשימה או משהו, גם אני מחכה לחורף, עוד מסוף מרץ של שנה שעברה וגם אני מיד מכינה מרק מיד כשהשמועה מטפטפת פנימה על פי עקרון שהמטבח היחיד בחיי לימד אותי: ירק דומיננטי + מעט נוזלים + תבלין מחמיא וטחינה ארוכה בבלנדר. עד עכשיו זה עבד לי מצויין, נשאר רק לחכות שהיקום יבין שהטמפרטורה בסוף הנובמבר הזה היא לא לגיטימית בעליל ויוריד אותה, כך שאני אמשיך לאלתר עם ירקות אחרים.

מרכיבים:
  • 400 גרם דלעת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות גס
  • 1/2 דלורית, קלופה וחתוכה גס
  • בצל גדול, חתוך גס
  • 2 שיני שום, קלופות
  • שורש ג'ינג'ר בגודל חצי אגודל, קלוף ופרוס דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים מבישול המרק או שמנת לבישול או חלב קוקוס
  • לקישוט:
  • פתיתי צ'ילי, פלפל שחור גרוס, שמן זית
הכנה:
  1. מניחים את כל המרכיבים למעט השמנת/חלב קוקוס בסיר. מוסיפים חצי כוס מים קרים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה או עד שהירקות הגדולים רכים.
  2. מעבירים את הירקות לבלנדר (גם הבצל, השום והג'ינג'ר המבושלים) ומעבדים למחית אחידה, תוך כדי הוספה של השמנת/חלב הקוקוס/מי הבישול שנותרו בסיר. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מקשטים בפתיתי צ'ילי, פלפל שחור גרוס טרי וזילוף של שמן זית, מגישים חם.

* אפשר להשתמש בהרכב ירקות שונה למרק הזה- למשל גזר ובטטה, או רק דלעת, אולם יש לשים לב לזמן בישול שונה של כל ירק ולחתוך אותו בהתאם.