שתפו:

מאפה חצילים וגבינות

צמחוני

תוספת גונבת הצגה

ללא פחמימות

חיפוש מתכונים:

יום שישי בבוקר, אחרי שאני משאירה את הפיצקית בגן הוא הזמן האהוב עליי בעולם. אני יכולה להרשות לעצמי להסתובב בין חנויות, לחפש חלקים אקזוטיים שהמבשלות של השכונה עוד לא ניכסו לעצמן, להגיע לעגלות של ירקות שזה רק הגיעו ועדיין לא סודרו במדפים (אל תשפטו, השוק רחוק ונטול חניה!) ולהתפנק עם קפה וגבינה על הספסל בפארק, בין הדודות המשקימות. כן, הן מסתכלות עלי מוזר. וכי מי יושבת ומרשה לעצמה לנגוס בפרמזן ולקחת שלוק מאמריקנו רותח בזמן שיש רוגלעך והפוך בעולם? אבל זה לא מה שמבריח אותי בדרך כלל. אלה הם המצרכים בתיק שמתחילים להתלחשש ביניהם ולבנות תוכניות מרחיקות לכת לשעתיים שנשארו לי מהזמן הפנוי שלי. אם לא אזהר, אני עוד עלולה למצוא את עצמי שוב בסופר, מחפשת אחר המרכיב החסר.

בשישי שעבר למשל, זה היה החציל. כן חציל ביחיד. הוא היה עצום, כמו כפפת בייסבול והתחנן להפוך לגלילות עדינות ברוטב עגבניות טריות ועשבי תיבול. ואני? אני שונאת לגלגל... חצילים. מיותר לציין כי הוא ניצח והפך למאפה שמורכב מגלילות ממולאות, מצד שני אחרי כמה שעות כבר שטפתי את התבנית ורשמתי מתכון חדש, אז זה מרגיש כאילו ניצחתי אני.

מרכיבים:
  • לחצילים הקלויים:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כפית פתיתי שאטה/ צ'ילי יבש
  • 1/4 כפית עלי טימין יבש/טרי
  • מלח
  • חציל בלדי ענק (גם שני רגילים זה בסדר)
  • לתערובת הגבינות:
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 100 גרם פטה או פטאקי
  • 1/2 מכל שמנת 38%
  • 1/2 סלסלת פטריות טריות
  • 10 עלי בזיליקום טרי, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • לקישוט:
  • כמה פרוסות מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. החצילים הקלויים: מערבבים את התבלינים עם שמן הזית, בקערה גדולה. מקלפים את החציל ופורסים אותו לרוחב לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. אם החציל ארוך וצר, פורסים באלכסון, כדי שהפרוסות תצאנה הכי גדולות שאפשר.
  3. מניחים את פרוסות החציל בתבנית, מורחים אותן בתערובת התבלינים מצד אחד ומסדרים בשכבה אחת. לטובת חיסכון בזמן, אין בעיה שהפרוסות תעלינה אחת על השניה.
  4. אופים בתנור כ-20 דקות, או עד שהן משחימות מעט מלמעלה. מוציאים ומצננים. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות.
  5. לתערובת הגבינות: מגרדים את הגבינות והפטריות לקערה בה ערבבנו את השמן עם התבלינים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. 
  6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. 
  7. לוקחים פרוסת חציל קלוי, ממלאים אותה בתערובת הגבינה ומגלגלים, כך שהצד השחום פונה פנימה. מניחים בתבנית. מכינים כך את יתר הפרוסות ומסדרים אותן בצפיפות בתבנית. 
  8. מסדרים מלמעלה פרוסות מוצרלה ואופים 20-30 דקות, עד שהגבינה מלמעלה משחימה. 
  9. מוציאים מהתנור, מניחים למאפה להצטנן לפני ההגשה. 

* אם פורסים את המאפה בעודו חם, המילוי נוזל לצדדים.

** המוצרלה מתקשה לאחר צינון המאפה - אנחנו מאוד אוהבים את זה, אבל אם מעדיפים שהמאפה ייחתך יפה, כדאי לפזר מלמעלה גבינה מגוררת.