שתפו:

עוגת דלעת ותבלינים

מתוקים

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 500 גרם דלעת, ללא הקליפה
  • 3/4 כוס שמן קוקוס או שמן רגיל
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר חום (עדיף כהה)
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/2 כפית זנגוויל טחון
  • 1/4 כפית אבקת ציפורן
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • לזיגוג:
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מיץ מרבע לימון או חצי ליים
הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב תבנית קוגלהוף.
  2. טוחנים את הדלעת במעבד מזון או מגרדים אותה בפומפייה. מעבירים לקערה גדולה. 
  3. מוסיפים לקערה את שמן הקוקוס, הביצים\ הסוכר והווניל. מערבבים היטב לבלילה אחידה.
  4. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, התבלינים, הסודה ואבקת האפייה. מערבבים היטב ומוסיפים לבלילה עם הדלעת. מערבבים מעט מאוד, עד שהקמח נבלע בתערובת ומעבירים לתבנית.
  5. אופים בתנור 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים.
  6. הזיגוג: שמים אבקת סוכר בקערה, מטפטפים מיץ לימון ומערבבים למשחה. אם התערובת סמיכה מידי, מטפטפים מעט מים. מקשטים את העוגה כשהיא לא חמה.