עוגת דלעת ותבלינים
נובמבר 02, 2016
מתוקים
בקלי קלות
מרכיבים:
-
500 גרם
דלעת, ללא הקליפה
-
3/4 כוס
שמן קוקוס או שמן רגיל
-
2
ביצים
-
כוס
סוכר חום (עדיף כהה)
-
כפית
תמצית וניל
-
2 כוסות
קמח מלא
-
1/2 כפית
מלח
-
2 כפיות
קינמון טחון
-
1/2 כפית
זנגוויל טחון
-
1/4 כפית
אבקת ציפורן
-
כפית
אבקת סודה לשתייה
-
כפית
אבקת אפייה
-
לזיגוג:
-
50 גרם
אבקת סוכר
-
מיץ מרבע לימון או חצי ליים
הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב תבנית קוגלהוף.
- טוחנים את הדלעת במעבד מזון או מגרדים אותה בפומפייה. מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את שמן הקוקוס, הביצים\ הסוכר והווניל. מערבבים היטב לבלילה אחידה.
- מנפים לקערה נפרדת את הקמח, התבלינים, הסודה ואבקת האפייה. מערבבים היטב ומוסיפים לבלילה עם הדלעת. מערבבים מעט מאוד, עד שהקמח נבלע בתערובת ומעבירים לתבנית.
- אופים בתנור 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים.
- הזיגוג: שמים אבקת סוכר בקערה, מטפטפים מיץ לימון ומערבבים למשחה. אם התערובת סמיכה מידי, מטפטפים מעט מים. מקשטים את העוגה כשהיא לא חמה.