צמחוני
תוספת גונבת הצגה
ללא פחמימות
מרכיבים:
-
למילוי:
-
שמן זית לטיגון
-
2
בצלים, קצוצים
-
כרשה גדולה, קצוצה
-
2
גבעולי סלרי, קצוצים דק
-
500 גרם
פטריות טריות, קצוצות גס
-
5
עלי מרווה, קצוצים דק
-
2
קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
-
1/2
צרור פטרוזיליה, קצוצה
-
2
שיני שום, כתושות
-
מלח, פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית
כורכום טחון
-
1/4 כפית
קינמון טחון
-
לרוטב:
-
בצל גדול, קצוץ גס
-
2
שיני שום
-
שמן זית לטיגון
-
קורט סודה לשתייה
-
מלח ופלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית
קינמון טחון
-
1/4 כפית
כורכום טחון
-
400 גרם
עגבניות מרוסקות / קוביות
-
-
6
או 8 פלפלים, נקיים ומוכנים למילוי
הכנה:
- המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק ומטגנים את הבצלים כחמש דקות. מוסיפים את הכרשה ומטגנים שתי דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הסלרי, הפטריות והמרווה, מערבבים ומטגנים חמש דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים של המילוי, מערבבים, מוסיפים מעט שמן אם צריך ומטגנים 20 דקות. מורידים מן האש ושומרים בצד.
- הרוטב: מרתיחים מים בקומקום.
- טוחנים את הבצל והשום במעבד מזון או מגרדים על פומפיה.
- מחממים את השמן בסיר רחב שיוכל להכיל את הפלפלים. מוסיפים את הבצל והשום הטחונים, מערבבים ומניחים לדקה.
- מוסיפים את הסודה ומטגנים תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מפסיקה לקצוף מוסיפים את שאר התבלינים של הרוטב ומטגנים כשתי דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות. ממלאים את פחית השימורים במים רותחים ומוסיפים גם אותם. מבשלים עד שהרוטב רותח.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת הירקות ומסדרים אותם בתוך הרוטב. מוסיפים מים רותחים עד שפת הפלפלים. מבשלים שעה וחצי על אש בינונית. מידי פעם משקים את הפלפלים ברוטב.