שתפו:

פלפלים ממולאים בירקות

צמחוני

תוספת גונבת הצגה

ללא פחמימות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • למילוי:
  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים, קצוצים
  • כרשה גדולה, קצוצה
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 500 גרם פטריות טריות, קצוצות גס
  • 5 עלי מרווה, קצוצים דק
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • לרוטב:
  • בצל גדול, קצוץ גס
  • 2 שיני שום
  • שמן זית לטיגון
  • קורט סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית כורכום טחון
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות / קוביות
  • 6 או 8 פלפלים, נקיים ומוכנים למילוי
הכנה:
  1. המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק ומטגנים את הבצלים כחמש דקות. מוסיפים את הכרשה ומטגנים שתי דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את הסלרי, הפטריות והמרווה, מערבבים ומטגנים חמש דקות נוספות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים של המילוי, מערבבים, מוסיפים מעט שמן אם צריך ומטגנים 20 דקות. מורידים מן האש ושומרים בצד.
  4. הרוטב: מרתיחים מים בקומקום. 
  5. טוחנים את הבצל והשום במעבד מזון או מגרדים על פומפיה.
  6. מחממים את השמן בסיר רחב שיוכל להכיל את הפלפלים. מוסיפים את הבצל והשום הטחונים, מערבבים ומניחים לדקה.
  7. מוסיפים את הסודה ומטגנים תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מפסיקה לקצוף מוסיפים את שאר התבלינים של הרוטב ומטגנים כשתי דקות נוספות.
  8. מוסיפים את העגבניות. ממלאים את פחית השימורים במים רותחים ומוסיפים גם אותם. מבשלים עד שהרוטב רותח.
  9. ממלאים את הפלפלים בתערובת הירקות ומסדרים אותם בתוך הרוטב. מוסיפים מים רותחים עד שפת הפלפלים. מבשלים שעה וחצי על אש בינונית. מידי פעם משקים את הפלפלים ברוטב.