שתפו:

צלי עם פטריות ובטטות

בשר

בקלי קלות

מחמם ומנחם

חיפוש מתכונים:

יש דברים שמצטלמים טוב, מקרונים למשל. עוגות ראווה עם גלאסאז' או משהו מנקר עיניים מהסוג הזה. גם סביצ'ה/סשימי נמצאים בצד הפוטוגני של האוכל, ממש ליד חלות, לחמי מחמצת וטארטלטים עם פירות וקרם פטיסייר. כל האוכל הזה הוא תאווה לעיניים ומיד אחרי שבולעים אחד, העיניים כבר מתבייתות על המטרה הבאה. מצד שני, יש המון מנות שלא בורכו בכישורי דוגמנות. לא משנה כמה אתם טובים בצילום, תמיד הצלי ייראה פחות מהוקצע ועילי. כל זה נכון, עד שעוצמים את העיניים ומפעילים את הדימיון בערב קריר של יום ארוך: ארוחת ערב שקטה עם קערה חמה של... טארטלט? אני לא יודעת מה אתכם, אצלי זה צלי רותח וסמיך ובעיקר מרגיע. מי צריך רושם כשכל מה שרוצים זה חיבוק?

מרכיבים:
  • 1 1/2 קילו כתף או חזה בקר, נקי ויבש
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית טימין
  • שמן זית לשימון ולטיגון הבצל
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים גס
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 2 בטטות גדולות, קלופות
  • 3 סלסילות פטריות טריות, נקיות מחול
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית תערובת בהרט
  • כף מלח
  • שמיר טרי קצוץ, לקישוט
הכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית, במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את הבשר לקוביות בגודל 3 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל את הפלפל ואת הטימין ומזלפים שמן זית. מערבבים כך שכל הקוביות מצופות בתבלינים. מסדרים את הבשר בשכבה אחת. צולים בתנור כרבע שעה, קרוב לרשת הגריל.
  3. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, שיוכל להכיל את הצלי. מטגנים את הבצל והשום כ-10 דקות. 
  4. מוציאים את הבשר מהתנור ומוסיפים אותו לסיר, ללא הנוזלים. מערבבים ומרתיחים מים.
  5. יוצקים את המים על הבשר כך שהוא מכוסה לגמרי. מבשלים שעה על אש גדולה.
  6. חותכים גס את הבטטות והפטריות, מוסיפים לסיר יחד עם התבלינים ומערבבים. יוצקים מים נוספים עד לכיסוי ומבשלים על אש גדולה כשעה. הבטטות תתפרקנה בזמן הבישול הארוך ויווצר רוטב סמיך ועשיר.
  7. להגשה, מפזרים שמיר קצוץ.

* כרגיל, הצלי טעים יותר למחרת.