שתפו:

סלט טונה

דגים

קליל וקייצי

יותר מהר מלהזמין פיצה

צמחוני

חיפוש מתכונים:

החברה הכי טובה שלי משוגעת על סלט טונה. לא משנה באיזה חלק של יום מדובר או מה האירוע, היא כבר תמצא על מה לשים את הממרח המלוח הזה ותלך להתמוגג מאושר. העיקר שיש טונה או במקרה הרע דג כלשהו ואם המצב ממש גרוע והמארחים חסרי התחשבות לגמרי, אז פטריות. שזה בעצם נפלא, כי אני לגמרי בעניין פטריות וזה מאפשר לנו להסתדר מצויין. 

כשלעצמו, סלט טונה ממש לא מורכב: ערבבו טונה, ביצה קשה ומיונז והא לכם ממרח טעים. ההרפתקנים מתחילים לזלוג למחוזות תירס, בצל ירוק, פלפלים ושאר תוספות צבעוניות ואני חייבת להודות שגם אני נמנית עם המוסיפים. אבל לפעמים סלט טונה חייב להיות רק סלט טונה. הנה לכם גרסה נפלאה שלו. איך אני יודעת? אם הוא היה מספיק טוב להיות בשולחן מסיבת הרווקות שלה, הוא כנראה שווה משהו. נסו, מקסימום, אתם יודעים למי לשלוח את העודפים.  

מרכיבים:
  • בצל קטן, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 4 ביצים קשות, מקולפות
  • מלפפון חמוץ גדול
  • 1/4 בצל סגול קטן
  • חופן שמיר טרי
  • 2 קופסאות שימורי טונה, מסוננות משמן או מים
  • מיץ מחצי ליים או לימון
  • כף רוטב סויה
  • כפית חרדל
  • 3 כפות מיונז
  • פלפל שחור גרוס
הכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל כרבע שעה. מצננים.
  2. מגרדים על פומפייה דקה את הביצים. 
  3. קוצצים דק מאוד את הבצל ואת המלפפון החמוץ, מוסיפים לקערה עם הביצים.
  4. מוסיפים את שאר החומרים ואת הבצל המטוגן, מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (אם המלפפון לא מספיק מלוח, תצטרכו להוסיף עוד מלח או רוטב סויה). מגישים.


*אפשר לשמור במקרר עד יומיים.