שתפו:

עוף צלוי עם תפוחים

בשר

למי ששונא לשטוף כלים

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 1 1/2 קילו חלקי עוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3 ענפי טימין
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 2 כפות חומץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 תפוחים, עדיף מזן חמוץ
הכנה:
  1. שוטפים ומייבשים את חלקי העוף, מניחים על מגבת נייר.
  2. שמים בתבנית את יתר המרכיבים, למעט התפוחים ומערבבים.
  3. מוסיפים את חלקי העוף לתבנית פיירקס (עדיף עם מכסה) ומערבבים עד שחלקי העוף מצופים ברוטב. מניחים בצד לשעה לפחות.
  4. מדליקים תנור ל-200 מעלות.
  5. שוטפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות, נפטרים מהליבות.
  6. מוסיפים את התפוחים לתבנית עם העוף ומערבבים. מפזרים את הכול בצורה אחידה בתבנית ומכסים. אם אין תבנית פיירקס עם מכסה, שמים נייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
  7. אופים בתנור כשעה וחצי. לקראת הסוף, פותחים את המכנה ומניחים לעוף להשחים מעט.