בשר
למי ששונא לשטוף כלים
בקלי קלות
מרכיבים:
-
1 1/2 קילו
חלקי עוף
-
1/4 כוס
רוטב סויה
-
3
ענפי טימין
-
פלפל שחור גרוס
-
2 כפות
דבש או סילאן
-
2 כפות
חומץ
-
2
שיני שום כתושות
-
4
תפוחים, עדיף מזן חמוץ
הכנה:
- שוטפים ומייבשים את חלקי העוף, מניחים על מגבת נייר.
- שמים בתבנית את יתר המרכיבים, למעט התפוחים ומערבבים.
- מוסיפים את חלקי העוף לתבנית פיירקס (עדיף עם מכסה) ומערבבים עד שחלקי העוף מצופים ברוטב. מניחים בצד לשעה לפחות.
- מדליקים תנור ל-200 מעלות.
- שוטפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות, נפטרים מהליבות.
- מוסיפים את התפוחים לתבנית עם העוף ומערבבים. מפזרים את הכול בצורה אחידה בתבנית ומכסים. אם אין תבנית פיירקס עם מכסה, שמים נייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
- אופים בתנור כשעה וחצי. לקראת הסוף, פותחים את המכנה ומניחים לעוף להשחים מעט.