שתפו:

כדורי בשר ברוטב קארי

בשר

האורחים יבקשו מתכון

מחמם ומנחם

חיפוש מתכונים:

בערב חג, כשמכל חלון משתחל ריח של תבשיל אחר, התנור שלי עמד חסר מעש. מרוב הרעיונות שהתבשלו אצל השכנים, לא יכולנו להחליט מה להכין. מרק העוף של השכנה מהקומה הראשונה הריח כאוצר ירקות וויטמינים. השכן שנכדיו הבטיחו להגיע בטוח הכין ממולאים וכבר שמר מקומות חניה שחלילה לא יתעכבו בהגיעם. הסיר של המשפחה מלמטה בישל פסטה ברוטב טעים, מאכל ילדים בינלאומי. ואנחנו? אנחנו עמדנו ותהינו איך זה שלא מכינים פירוז'קי או בורשט לכל הפחות. כי הרי ידוע שבחג אוכלים מאכלים נצחיים ומנסים בכל הכוח לחקות את הסבתא. 

הבצל שלי טוגן כהלכה בציפייה להיכנס לקציצות, גם הן מאכל ילדים בינלאומי, אבל הידיים נמשכו לקרטון ירוק זר, מלא בנוזל ריחני שמקורו הו כה רחוק ממינסק. "מה נעשה איתך, חלב קוקוס?" חזרתי להרגלי המגונה לדבר עם המצרכים. "נקח את המשפחה למזרח הרחוק, זה מה". ענה לי בלי להסס והצביע על ערימת הליימים בתוך קערת הפירות. "טוב, בזמן האחרון באמת מרגיש שאימצנו קצת את תאילנד ובנתיים לא נשארו שאריות". אמרתי והחלטנו (אני והמצרכים) להכין קציצות רוסיות ברוטב אסייתי, בכל זאת, לא מחליפים אוכל של בית בגלל כמה ריגושים.

מרכיבים:
  • שמן לטיגון
  • בצל גדול קצוץ
  • 200 גרם פטריות טריות
  • קליפה מגוררת מליים אחד
  • 700 גרם בשר הודו אדום טחון
  • ביצה
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • כפית אבקת קארי
  • כפית פפריקה
  • כפית שטוחה מלח
  • לרוטב:
  • 1/2 ליטר חלב קוקוס (עדיף מקרטון)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • כפית פפריקה
  • כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • כוסברה טרייה, קצוצה
  • חציי ליים (אפשר מהליים שגירדנו את הקליפה שלו)
הכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה. מצננים.
  2. מגרדים את הפטריות ואת קליפת הליים לתוך קערה גדולה. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
  3. הרוטב: יוצקים לסיר את הנוזלים ומבשלים עד לרתיחה קלה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מנמיכים את האש.
  4. יוצרים כדורים מתערובת הבשר. מניחים אותם בתוך הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מידי פעם מנערים את הסיר כך שהכדורים מתגלגלים לצד השני. אם הרוטב מצטמצם מהר מידי, מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  5. להגשה מטפטפים מעל מיץ ליים ומפזרים כוסברה קצוצה.


* אפשר להחליף את הליים בלימון, אפשר גם לוותר עליו לחלוטין, אז המנה תהיה פשוטה יותר.
** עוף טחון, במיוחד פרגיות גם יעשה את העבודה.