שתפו:

ברבוניות ברוטב בוטנים

למי ששונא לשטוף כלים

קליל וקייצי

דגים

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

אוהבי חמאת בוטנים התפקדו! הגיע הזמן לשלב את הממרח הנהדר הזה במנות מלוחות, במנות עיקריות, בסלטים ובמה לא? זה נכון שהוא נפלא בעוגיות, פרליני שוקולד או סתם מרוח על פרוסת לחם קלוי בשידוך לריבה חמצמצה (סליחה אם אני מזילה ריר). אבל הגיע הזמן לאמץ את הדרכים האסייתיות ולהכיר לו את הדגים, את העוף ואת המרק. מה יש? מזמן חצינו את הקו עם ממרחים אחרים: יש טחינה בגלידה, שקדיה ברוטב וקפה נמס במיונז, תסמכו עליי, ראיתי במו עיני. ואם לא עלי, אז תשאלו כל תאילנדי והוא יסכים שייצא לכם נהדר.

מרכיבים:
  • חבילת פילה ברבוניות, מופשרת (400 גרם)
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 4 כפות רוטב סויה
  • שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
  • בוטנים גרוסים, כוסברה קצוצה - לקישוט
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית קטנה שתוכל להכיל את הפילטים בשכבה אחת.
  2. יוצקים לתבנית את השמנת. מוסיפים את כל המרכיבים (למעט הברבוניות) ומערבבים. משטחים את הרוטב בעזרת כף.
  3. מייבשים היטב את הפילטים ומניחים אותם עם העור למעלה, בשכבה אחת בתוך הרוטב.
  4. אופים כרבע שעה בתנור, עד שהדגים מקבלים צבע לבן אטום. 
  5. מוציאים מהתנור, בוזקים את הבוטנים ואת הכוסברה מלמעלה ומגישים.