מתוקים
מטבח רוסי
בקלי קלות
קייצי וקליל
מרכיבים:
-
6
תפוחים ירוקים
-
3
ביצים
-
קורט מלח
-
כוס
סוכר
-
כוס
קמח לבן רגיל
-
1/2
שקית אבקת אפייה
-
1/2
מיכל שמנת חמוצה
-
אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית עוגה עגולה (בקוטר 26 ס"מ) בנייר אפייה.
- שוטפים ומקלפים את התפוחים. חותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים בתבנית האפייה.
- מקציפים ביצים עם קורט מלח, כדקה. מבלי להפסיק להקציף, מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות נוספות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים יחד עם שמנת חמוצה לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על התפוחים ומזיזים את התבנית, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.
- אופים כ-40 דקות בתנור חם, עד שהקיסם שנועצים במרכז יוצא יבש.
- כשהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.