שתפו:

שרלוטקה

מתוקים

מטבח רוסי

בקלי קלות

קייצי וקליל

חיפוש מתכונים:
מרכיבים:
  • 6 תפוחים ירוקים
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • כוס סוכר
  • כוס קמח לבן רגיל
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה
  • אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית עוגה עגולה (בקוטר 26 ס"מ) בנייר אפייה.
  2. שוטפים ומקלפים את התפוחים. חותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים בתבנית האפייה.
  3. מקציפים ביצים עם קורט מלח, כדקה. מבלי להפסיק להקציף, מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות נוספות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים יחד עם שמנת חמוצה לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על התפוחים ומזיזים את התבנית, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה בתבנית.
  5. אופים כ-40 דקות בתנור חם, עד שהקיסם שנועצים במרכז יוצא יבש.
  6. כשהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.