שתפו:

מאפה קישואים ופטה

קייצי וקליל

למי ששונא לשטוף כלים

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

מה זה? שאלו שתי זוגות של עיניים חקרניות שהגיעו בעקבות הריח. "המממ, יש על זה קישואים", אמר החצי. "וזה בכלל לא פיצה", קבעה הפיצקית. "תצטרכו להסתפק במה שיש, אנחנו ביום חיסול שאריות", עניתי. "חייבים לסיים דברים, כדי להשאיר מקרר ריק בזמן הטיול ולא לזרוק!" שניהם הלכו עם הצלחות שלהם לשולחן, תוהים איזה אילתור נוסף מצפה להם מבית היוצר של "לזרוק זה אסון". בעודם מכרסמים, החליטו שזה דווקא טעים, אכלו תוספת וחזרו מצפים, שכן ידוע כי התיאבון מגיע בעיקר בזמן סעודה טעימה.

מרכיבים:
  • 1/2 חבילת בצק עלים מופשר
  • 5 זוקיני/קישואים קטנים
  • 200 גרם גבינת פטה או דומה לה (אני השתמשתי בפטאקי-18%)
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • טימין יבש (לפי הטעם)
  • פלפל שחור
  • פלפל צ'ילי פרוס דק או פתיתי שטאה
  • 4 כפות שמן זית איכותי
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הבצק. אם רוצים, אפשר לרדד אותו עוד קצת, כדי להגדיל את השטח שלו, אבל ממש לא חייבים.
  3. פורסים קישואים לפרוסות דקות ומסדרים אותן על גבי הבצק.
  4. קוצצים גס את הזיתים ואת הצ'ילי. מפזרים את שניהם מעל הבצק והקישואים. 
  5. מפוררים מעל את הגבינה. 
  6. מתבלים בפלפל שחור ובטימין. אם הגבינה לא ממש מלוחה, אפשר לתבל את המאפה גם במעט מלח. מזלפים מעל שמן זית.
  7. אופים בתנור כחצי שעה או עד ששולי הבצק משחימים.