קייצי וקליל
יותר מהר מלהזמין פיצה
למי ששונא לשטוף כלים
מרכיבים:
-
חצי חזה עוף או כוס נתחי עוף צלוי מאתמול
-
1/2
חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה
-
2
עגבניות בשלות
-
1/4
בצל סגול או רגיל
-
כפית
חרדל
-
כף
מיונז
-
2 כפות
רוטב סויה רגיל
-
כפית
חומץ עדין
-
פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית
פפריקה
-
1/2
באגט או לחמניה שאוהבים
-
שן שום כתושה
-
שמן זית
הכנה:
- מערבבים בקערה בה תגישו את הסלט רוטב סויה, מיונז, חומץ, חרדל, פפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מחממים מחבת עם מעט שמן, פורסים את הבאגט לפרוסות עבות ומניחים במחבת. מתבלים במלח, פלפל ושום כתוש. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות. מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
- אם משתמשים בשאריות עוף צלוי/מבושל מאתמול, מחממים אותם מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: לוקחים חזה עוף שטוף ויבש, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת, עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים. מניחים בקערה עם הרוטב.
- שוטפים ומייבשים היטב את החסה. הייבוש חשוב מכיוון שהמים שיוותרו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הקראנצ'י של הסלט. קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
- פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה.
- מערבבים את הסלט בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את הקרוטונים ואוכלים מיד.