מחלת ניצול השאריות היא מחלה הפוגעת לרוב ב-א' הבישולים של הבית. ההתפרצות שלה רווחת בעת פתיחת המקרר וגילוי הסירים המלאים מאתמול ושלשום. אלה שלא חולים במחלה, יתעלמו מקיומם או יאכלו באדישות ממה שיש בתוכם ולא יחוו את הצורך הנואש להציל ולנצל את מה שיש. חשוב לציין כי הלוקים בתסמונת זו יחוו פרצי יצירתיות קולינרית פתאומית ויחפשו אחר שבחים על האלתור המופלא. מומלץ כי בני המשפחה של החולה ילמדו לאמץ ארשת פנים מתמוגגת, גם אם האלתור אינו ערב לחך. לחלופין, על מנת למנוע מצבים כאלה כדאי ללמוד לסיים הכול מהצלחת ולא להשאיר בשום פנים ואופן שאריות בסוף הארוחה. גם כוס אורז, חצי באגט אבוד או ירקות קלויים בתבלינים ושמן זית עלולים לעורר את המחלה.
*עם כל האמור לעיל, אם התמזל מזלכם ו-א' הבישולים מאלתר על הצד המוצלח, זכיתם!