עוגות זה דבר מפחיד. אומנם לא ברמה של צונאמי או רעידת אדמה אבל הן משתלבות להן יפה באזור של הלא נודע. אתם יודעים איך זה נכנס לתנור, אבל לרוב לא יודעים איך זה ייצא: האם אבקת האפייה תועיל בטובתה לפעול, האם היא תועיל בטובתה לא לפעול יותר מידי, האם התבנית תשרוד את הפרידה מהעוגה או שמא תדבק בחיבוק מוות לציפוי שלה והכי חשוב האם היא תהיה טעימה, טובה ומוצלחת. נכון אומרים שניסיון עושה את ההבדל, אבל נראה את המנוסים מגיעים לאותה תוצאה במטבח זר להם, עם תנור וגחמותיו, תבניות וחרדות הנטישה שלהם ומרכיבים הלבושים אחרת מהרגיל. לכן, אני מעדיפה עוגות פשוטות, עם מרכיבים שאפשר לספור על יד אחת ומקסימום להשאיל אצבע נוספת. גם עוגות בלי יומרות חזותיות עושות לי את זה, שכן כשזוללים בלילה, הכול נראה אותו דבר. בקיצור, הנה עוגה נחמדת ופחות מפחידה מן האחרות, היא מבטיחה לצאת טוב בלי דרישות מצידה, רק תסדרו יפה את פירות היער - כי מה שחשוב זה הבפנים.
* מתיקות המאפה תלויה במתיקות הפירות, ולכן אם יש לכם דובדבנים חמוצים, כדאי להוסיף יותר סוכר.