שתפו:

סביצ'ה פורל ורוד

קייצי וקליל

יותר מהיר מלהזמין פיצה

האורחים יבקשו מתכון

דגים

חיפוש מתכונים:

היומיים האחרונים היו מלאי עצבים. זה לא שבדרך כלל אני בן אדם רגוע ומרוצה מהחיים, אלא שהפעם הרוסייה העצבנית שבי עבדה שעות נוספות. בסוף, העניינים נרגעו כהרגלם אבל הרעש בפנים לא נעלם וכמו כל חיית בית, היה זקוק ליציאה החוצה. יוגה והליכות, שכבודן במקומו מונח, לא היו צפויות להחזיר אותי לדרכי העצבניות פחות. נשאר המפלט הבטוח היחיד: שטיפת כלים וליכלוכם מחדש (כלומר בישול). 

יש משהו נעים בחיתוך מדוייק וארגון המרכיבים על הצלחת. קוביות וטבעות צבעוניות שיוצרים מין ציור מופשט, שמח ואכיל. אז, בפעם הבאה שתצטרכו להיפטר מעצבים, נסו סביצ'ה ותקבלו גם נקודות בונוס משמעותיות: הוא גם טעים, גם מרשים וגם בריא.

מרכיבים:
  • 2 פילה פורל ורוד (אפשר להחליף ב-600 גרם פילה סלמון)
  • מנגו קטן בשל
  • פלפל צ'ילי טרי
  • 1/4 בצל סגול
  • בצל ירוק
  • 4 כפות קרם פרש/ גבינת שמנת
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית משובח
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
הכנה:
  1. פורסים את הפילטים לפרוסות דקות. אין צורך לשאוף לשלמות ואחידות, העיקר שהפרוסות תהיינה דקות. מחלקים את הפרוסות באופן שווה בין שתי צלחות ומסדרים אותן עליהן בשכבה אחת. מתבלים במלח ובפלפל ומטפטפים מעט מיץ לימון.
  2. חותכים מנגו ובצל סגול לקוביות קטנות, מפזרים מעל פרוסות הדגים. 
  3. פורסים את הצ'ילי והבצל הסגול לטבעות דקות ומפזרים גם אותם מעל פרוסות הדג. 
  4. מניחים מעט גבינת שמנת או קרם פרש במקומות שונים בצלחת.
  5. מתבלים שוב במעט פלפל שחור, מלח ומיץ לימון. מזלפים שמן זית ומגישים מיד.