שתפו:

עוגיות חמאת בוטנים

מתוקים

בקלי קלות

למי ששונא לשטוף כלים

יותר מהר מלהזמין פיצה

חיפוש מתכונים:

תמיד רציתי להיות האמא שאופה הכי טוב בסביבה. קצת יומרני, אני מודה, אבל אם אני נאלצת לוותר על מעמד האמא המשקיעה או האמא השווה באזור הגן שלנו, אז לפחות שתהיה לי העוגה הכי טובה. לצערי גם בתחום הזה, המדליה היא לא שלי... יש לנו שפים מדופלמים בגן. ובכל זאת, מידי פעם אני מוצאת הברקות, מלטשת, משדרגת ומגישה אותן בגאווה גדולה. כן, כן, גם לברור מתכונים צריך לדעת ואצלי זה כישרון מולד. משום מה, היכולת לחזות את טעם המנה מקריאת מרכיבים בלבד לא הובילה אותי רחוק במיוחד אבל בינתיים אימצנו באהבה עוגיות חדשות, שזה כל מה שאמא צריכה. לא רק בשביל הפיצקית, היא לא מתלהבת מחמאת בוטנים. העוגיות הן בשביל הקפה, כשהפיצקית כבר חולמת (כנראה על עוגיות שוקולד).

מרכיבים:
  • כוס חמאת בוטנים חלקה
  • כוס אבקת סוכר
  • ביצה
  • בוטנים מלוחים קלויים (לא חייבים)
  • שוקולד צ'יפס (לא חייבים)
  • תמצית וניל (לא חייבים)
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות, מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה ביצה, חמאת בוטנים, אבקת סוכר ותמצית וניל (אם משתמשים) לבצק אחיד. 
  3. מוסיפים בוטנים מלוחים ושוקולד צ'יפס (אם משתמשים) ולשים את הבצק בידיים כדי לפזר אותם באופן אחיד.
  4. בוצעים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדורים קטנים בקוטר של חצי שקל. ממש לא חייבים לדייק בגודל - עוגיות שמנמנות וגדולות יותר תהיינה לא פחות טעימות. משטחים את הכדורים עם נייר האפייה.
  5. אופים כרבע שעה בתנור חם. כשהעוגיות מוכנות, מצננים אותן על רשת ומעבירים לכלי אטום לשמירה על טריות.