שתפו:

מאפה בשר טחון

בשר

ללא פחמימות

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:

"חכי ליום ראשון, אולי אז תגיע סחורה" אמר הסדרן בסופר ופנה לעיסוקו באזור החצילים. עמדתי מול המדף העצוב של הבצלים כלא מאמינה. לא נותר לי חצי גלד בצל בבית ובמקביל חיכה לי בשר מופשר על השיש וציפה לבן זוגו הקבוע שבחר להיעדר מהמלאי. יצאתי מהחנות וחזרתי למטבח, שם כבר התחיל הכאוס הגדול. המצרכים יצאו לקדמת השיש, קפצו מהמדפים ונטשו את מגירות המקרר. "החבר שלך לא יגיע", בישרתי לחצי קילו טחון בטמפרטורת החדר. "את בעצם מספרת לי שאין לי סיכוי להיות קציצה", נאנח. " נו שוין... אז אולי בולונז?" הציע ופזל לעבר הספגטי ששכב בהפגנתיות בזווית העין.

"שום בולונז! מה, אתה רוצה להשאיר אותי עם סלט ריק לארוחת הערב?" התרעמתי, שכן הספגטי שמור אצלנו לאוכלת פחמימות הקטנה ולאורחים מזדמנים. מה גם, שהמחשבה להפוך חצי קילו טחון משובח לרוטב פסטה בינוני הייתה קשה מנשוא. "תכיר, זה חציל. כדאי שתסתדרו טוב ביחד, כדי שלא נתאכזב". 

האלתור הציל גם הפעם את ארוחת הערב. המאפה חוסל, בלי לשים לב לחוסרים והבצל חזר לככב במטבחי. מאז הוא נחמד יותר וקצת פחות צורב בעיניים, אולי כי הוא יודע שדברים טובים יכולים לקרות גם בלעדיו.

מרכיבים:
  • 600 גרם בשר בקר טחון חצי שמן - שמן
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • כף מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה
  • שן שום
  • 3 חצילים בינוניים
  • תערובת תבלינים יבשים (פלפל שחור, כמון, פפריקה ומלח)
  • מים קרים
  • מלח
הכנה:
  1. קולים את החצילים בתנור חם מאוד, מוציאים, חוצים ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים. משאירים את התנור דולק על 200 מעלות.
  2. קוצצים פטרוזיליה וכוסברה, כותשים שן שום ומעבירים לקערה. מוציאים את בשר החציל עם כף, קוצצים גס ומעבירים גם אותו לקערה. מתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מחממים ווק או מחבת עם מעט שמן ומפוררים לתוכו את הבשר הטחון. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים. מורידים מהאש כאשר הבשר מחליף צבע, אחרי כחמש דקות. 
  4. משמנים היטב תבנית עגולה או מחבת ברזל. מניחים בתחתית את הבשר המתובל ומעליו משטחים את תערובת החציל.
  5. יוצקים את העגבניות המרוסקות מעל שכבת החציל.
  6. מערבבים טחינה גולמית עם מיץ לימון, מלח ומים קרים לתערובת דלילה. יוצקים את הטחינה על העגבניות כך שתכסה את כל המנה.
  7. אופים בתנור חם כעשרים דקות, עד שטחינה משחימה מלמעלה.