שתפו:

פשטידת תרד וגבינה

ללא פחמימות

צמחוני

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:

כל אחד משוגע למשהו. אחד מיישר מגבות התלויות בחוץ לייבוש כדי למנוע מהשכנים לדבר סרה. שני מקפיד על פגישות עם שיננית בגלל טראומת ילדות מרופא שיניים. אצלי השיגעון מתעורר למראה אריזות אוכל מוכן במקפיא. שקית בודדה של פלמיני לא תצליח לערער אותי, חבילת נקניקיות בסך הכול תגרום לעין שלי לקפוץ בעצבנות (וכנראה שלא אגיד דבר) אך אריזות שניצלים למיניהן הופכות אותי ללוחמת קולנית בחומרים משמרים ותוספות טעם וריח.  

עם כל הטירוף, מידי פעם אריזה כזאת חודרת את האבטחה הקפדנית בכניסה למקרר. המבריח, העונה לשם "חצי" בתמימותו חושב שכך הוא מקל על חיי ובעצם דואג לארוחת ערב לגיטימית. לשווא ניסיתי להעמיד אותו על טעותו, האריזות הוסלקו ואף הפכו מגוונות יותר.

כל שנותר לי הוא להילחם בפולשים בשטח שלהם: רוצים שניצל דק, קריספי ומתובל? הא! שלי דק יותר, פריך יותר ומתובל הרבה יותר טוב. רוצים בורקס? שלי ממולא בדיוק במילוי הזה שאתם אוהבים! קציצת תרד? טוב, אולי זה לא קציצה אבל זה הרבה יותר טעים ויש בו גבינה אמיתית. שניצל תירס? אתה על הכוונת שלי עכשיו.

מרכיבים:
  • 400 גרם תרד טרי
  • 120 גרם גבינת פטה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס זיתים שחורים
  • מיכל קוטג'
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
הכנה:
  1. מדליקים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה.
  2. שוטפים ומייבשים היטב את התרד. מחממים ווק או מחבת גדולה ומעבירים אליה את עלי התרד היבשים, מערבבים ומחכים כמה דקות עד שהתרד יקמול כולו ויצטמק. מעבירים את התרד לקרש חיתוך וקוצצים אותו דק.
  3. מערבבים בקערה קוטג', ביצים, שמנת, פטה מפוררת ותרד שקצצנו.
  4. קוצצים דק זיתים, מוסיפים לקערה, מתבלים, מערבבים ויוצקים את הבלילה לתבנית. מפזרים למעלה גבינה צהובה מגוררת ומכניסים לתנור.
  5. אופים בתנור חם כחצי שעה.

* הכי טעים להכין את המאפה בתבנית 20*30 ס"מ - כך המאפה יצא דק ואפוי היטב. עם זאת אפשר בהחלט להכין בתבנית אינגליש קייק או תבנית לחם ואז זמן האפייה עולה ברבע שעה.

** למאפה קרמי ומושחת יותר משתמשים בקוטג' 5% או 9%, בגבינת פטה  18% ובשמנת מתוקה. אם רוצים מאפה עם פחות קלוריות אפשר להשתמש בקוטג' 3%, בפטה עם אחוזי שומן נמוכים ובשמנת לבישול.