שתפו:

עוף ברוטב פטריות

בשר

ללא פחמימות

בקלי קלות

חיפוש מתכונים:

כמה מתכונים "אוטומטיים" יש לכם? כאלה שמכינים אותם בלי לחשוב פעמיים ובלי להביט אפילו לשנייה בספר מתכונים. מצד אחד, המתכונים האלה מצילי חיים בימים של חוסר השראה כשחברי האסיפה רעבים. מצד שני כשמשתמשים בהם יותר מידי, אותם החברים מצביעים במזלג ומפשירים מלוואח. 

המתכונים "האוטומטיים" שלי הם בעיקר של עוף, כי הוא החלבון המועדף הן באסיפת החברים המצומצמת והן באסיפה המורחבת, שתיהן ידועות בביקורתיות יתר. לא פעם היו פספוסים שהותירו צלחות הגשה שלמות אבל עם הזמן עליתי על כלל ברזל שמבטיח את חסינותה של אריזת המלוואח: עדיף בעדינות ולאורך זמן, מאשר מכת חום מהירה ועצבנית. כך העוף יישאר עסיסי וממש ייפול מהעצם. כדאי גם לדאוג לטעמים לאורך הבישול או לטרוח ולהשרות את העוף מבעוד מועד, כך לא תקבלו בשר מכובס כתוצאה סופית. 

מרכיבים:
  • 6 כרעיים או עוף גדול מחולק
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 ענפי טימין טרי או כפית יבש
  • מלח
  • בצל גדול
  • 6 פטריות שיטקה מיובשות
  • 500 גרם פטריות טריות
  • ענף טימין
  • שן שום
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
הכנה:
  1. מדליקים תנור במצב גריל לטמפרטורה גבוהה.
  2. מנקים ומייבשים את חלקי העוף, ומניחים בתבנית. מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית, מערבבים הכול היטב, עד שחלקי העוף מצופים בתבלינים באופן אחיד. מכניסים לתנור ואופים עד שהעוף מזהיב בערך כרבע שעה.
  3. קוצצים גס בצל ושום, מקלפים פטריות וקוצצים גס גם אותן. שוטפים את פטריות השיטקה ומרתיחים מים בקומקום.
  4. מחממים מעט שמן זית בסיר שיכול להכיל את העוף, מוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות. מוסיפים פטריות (טריות ושיטקה), שן שום קצוצה, טימין, מלח ופלפל שחור, מערבבים הכול יחד ומטגנים עוד כחמש דקות. 
  5. מעבירים את חלקי עוף לסיר עם הפטריות, (אם יש נוזלים בתבנית של העוף, אפשר להוסיף גם אותם אם העוף לא היה קפוא), מערבבים ומוסיפים מים רותחים כמעט עד גובה העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעה. מידי פעם בודקים שהרוטב לא הצטמצם מידי ומוסיפים מים במידת הצורך.
  6. כעבור שעה, מוסיפים חצי כוס חלב קוקוס, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה נוספות.