כמה מתכונים "אוטומטיים" יש לכם? כאלה שמכינים אותם בלי לחשוב פעמיים ובלי להביט אפילו לשנייה בספר מתכונים. מצד אחד, המתכונים האלה מצילי חיים בימים של חוסר השראה כשחברי האסיפה רעבים. מצד שני כשמשתמשים בהם יותר מידי, אותם החברים מצביעים במזלג ומפשירים מלוואח.
המתכונים "האוטומטיים" שלי הם בעיקר של עוף, כי הוא החלבון המועדף הן באסיפת החברים המצומצמת והן באסיפה המורחבת, שתיהן ידועות בביקורתיות יתר. לא פעם היו פספוסים שהותירו צלחות הגשה שלמות אבל עם הזמן עליתי על כלל ברזל שמבטיח את חסינותה של אריזת המלוואח: עדיף בעדינות ולאורך זמן, מאשר מכת חום מהירה ועצבנית. כך העוף יישאר עסיסי וממש ייפול מהעצם. כדאי גם לדאוג לטעמים לאורך הבישול או לטרוח ולהשרות את העוף מבעוד מועד, כך לא תקבלו בשר מכובס כתוצאה סופית.