שתפו:

פילה סלמון בשום שמיר

דגים

קייצי וקליל

חיפוש מתכונים:

אנשים טובים, אתם לא אוכלים מספיק דגים! למרות ההמלצות הבריאותיות, הקולינריות והפיננסיות, נראה שמעטים ירשו למשהו שלא עשה קולות פעם להתארח כמנה עיקריות על שולחנו יותר מפעם בשבוע. וחבל! לא כל הדגים הם באותו טעם ולא כל הדגים עולים כמו לוקוס טרי. מה גם שיש עולם שלם של דגים קפואים שהופכים חיש מהר לארוחה נהדרת ללא טירחה מיותרת.

האיסטניסים יעקמו את האף לנוכח ההצעה שלי, דגים קפואים גרועים מבשר קפוא, בשבילם יש להגיש רק סשימי טונה אדומה. אני מעדיפה להתעסק בפתרונות פרקטיים לארוחות הערב אצלנו. אם זה נכנס לתנור תוך עשר דקות הכנה ויוצא ממנו לפני שאני חייבת להכניס את הילדה למקלחת, זה מתכון מנצח. נקודות בונוס אם זה משהו שהיא תאכל וכאן הכול עניין של שיווק: אם לא שמתם לב, סלמון הוא דג מיוחד לנסיכות. למה? כי הוא ורוד, כמובן! נראה נסיכה שמתווכחת עם זה...

מרכיבים:
  • 800 גרם פילה סלמון מופשר
  • רבע חבילה שמיר טרי
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי לימון פרוס לפרוסות דקות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • נייר אפייה ונייר אלומיניום
הכנה:
  1. מפשירים פילה סלמון, שוטפים ומייבשים היטב עם מגבות נייר. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית עם נייר אלומיניום הגדול פי שתייים מהתבנית ועליו נייר אפייה.
  3. קוצצים דק שמיר ומעבירים למרכז התבנית המרופדת. מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מוסיפים חתיכות חמאה קטנות ומועכים את הכל לתערובת אחידה. מזיזים את התערובת לצד.
  4. מניחים במרכז התבנית פילה סלמון עם העור למטה. מורחים על הפילה את התערובת שהכנו, כך שכולו מצופה בה.
  5. מסדרים פרוסות לימון על הפילה. 
  6. סוגרים את קצוות נייר האפייה כך שהפילה מכוסה. מהדקים את הנייר באמצעות נייר האלומיניום למעטפה אטומה. אופים בתנור כ-20 דקות, או עד שהסלמון מוכן, מגישים חם עם הרוטב שנוצר בתבנית.