להכין פירה זה אתגר לא קטן. צריך לבחור תפוחי אדמה מתאימים, כאלה ללא טעם ומרקם שעוותי. אחר כך מגיעה ההתלבטות אם לבשל או לאפות אותם, הטירחה של לקלף אותם וההמתנה רצופת הדקירות. כל זה עוד לפני ששוקלים את החמאה, השמנת והמלח שצריך להכניס פנימה, ההחלטה אם רוצים חלק או צ'אנקי ואיתור התוספות המבוקשות. בקיצור, פירה זה עסק מפרך...
אבל הנה קחו לכם כרובית. כל כרובית טרייה תתאים, כן גם אלה שבאות בצבעים. אפו אותה בתיבול בסיסי ובזמן האפייה הכינו את התוספת האולטימטיבית- בצל מטוגן והרבה ממנו. והא לכם פירה צ'אנקי טעים ונטול רגשות אשם! נשארו שאריות? הן בסיס מושלם לפשטידות, קציצות וחביתות משודרגות.
* אם רוצים להגיע למרקם חלק בדומה לפירה תפוחי אדמה, כדאי לטחון את התערובת במעבד מזון ולהוסיף חמאה לפי הצורך.