שתפו:

פירה כרובית

תוספת גונבת הצגה

בקלי קלות

צמחוני

חיפוש מתכונים:

להכין פירה זה אתגר לא קטן. צריך לבחור תפוחי אדמה מתאימים, כאלה ללא טעם ומרקם שעוותי. אחר כך מגיעה ההתלבטות אם לבשל או לאפות אותם, הטירחה של לקלף אותם וההמתנה רצופת הדקירות. כל זה עוד לפני ששוקלים את החמאה, השמנת והמלח שצריך להכניס פנימה, ההחלטה אם רוצים חלק או צ'אנקי ואיתור התוספות המבוקשות. בקיצור, פירה זה עסק מפרך...

אבל הנה קחו לכם כרובית. כל כרובית טרייה תתאים, כן גם אלה שבאות בצבעים. אפו אותה בתיבול בסיסי ובזמן האפייה הכינו את התוספת האולטימטיבית- בצל מטוגן והרבה ממנו. והא לכם פירה צ'אנקי טעים ונטול רגשות אשם! נשארו שאריות? הן בסיס מושלם לפשטידות, קציצות וחביתות משודרגות. 

מרכיבים:
  • כרובית גדולה או שתיים קטנות
  • 2 בצלים
  • שן שום
  • 1/4 כוס חלב קוקוס/שמנת לבישול/שמן זית טוב/חמאה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים תבנית שטוחה ורחבה.
  2. שוטפים את הכרובית ומנקים אותה מהעלים החיצוניים. קוצצים את הכרובית לחתיכות קטנות: הכי נוח לעשות את זה עם סכין גדולה, בעזרתה פורסים קודם את הכרובית לפרוסות דקות וחותכים את הפרוסות ל"אצבעות". מעבירים לתבנית.
  3. מתבלים את הכרובית במלח, פלפל שחור ושן שום קצוצה. מזלפים למעלה שמנת/חלב קוקוס (או מפזרים חתיכות חמאה) ומערבבים היטב.
  4. אופים בתנור כחצי שעה.
  5. בנתיים, מחממים שמן במחבת וקוצצים בצל. מטגנים את הבצל עד שהוא שחום.
  6. מוציאים את הכרובית מהתנור, מוסיפים לה את הבצל המטוגן ומועכים את הכול יחד. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.

* אם רוצים להגיע למרקם חלק בדומה לפירה תפוחי אדמה, כדאי לטחון את התערובת במעבד מזון ולהוסיף חמאה לפי הצורך.