שתפו:

עוגת תפוזים עם קרם וציפוי שוקולד

מתוקים

חיפוש מתכונים:

מהרגע שהפיצקית התחילה טעימות אני חרדה שהקללה המשפחתית שלנו תתממש גם בה. אצלנו הילדים לא סובלים את האוכל של אמא ומחכים בכיליון עיניים לאוכל של סבתות שמשום מה ערב לחיכם במיוחד. כל פעם שהוגשה בפני צלחת מרק מאיימת, היא לוותה באנחה פולנית "מבינה" - ברור שהמרק של סבתא טעים יותר, ככה זה האוכל של סבתות (ולעובדה שמדובר במרק חלב חם עם כוסמת או פסטה דביקה אין שום קשר לעניין).

כך עכשיו, אני מקבלת ב"הבנה" את ההעדפה של הפיקצית לעוגות קנויות, אלה שנמכרות באריזה אישית, עם קרם בפנים ועם ציפוי שוקולד רך. אני, שלא מוכנה לקנות שניצלים קפואים, רוכשת את העוגות האלה בהמוניהן ומסדרת אותן בסלסילת הפינוקים שלנו. עם זאת, ההפסד לעוגות עם תאריך תפוגה לעוד שנתיים צרם לי מאוד. חמושה בנחישות להכין הכול בעצמי, אחרי קורס אינטרנט בתזונת ילדים, החלטתי לעשות מעשה ולחקות את העוגות האלה. נכון, יש שם קיצורון דרך בשם אינסטנט פודינג, אבל עדיין לא נרשמתי לקבוצת אימהות (ממש) משקיעות והעוגה שלי עברה את מבחן הטעימה, למרות שהיא לא באה משקית מרשרשת. לכו תדעו, אולי היא עוד תעדיף את מרק העוף שלי, על פני מרק עוף של סבתא...

מרכיבים:
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שבבי שוקולד חלב
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה
  • חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • כוס שמנת להקצפה
  • כוס חלב
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 1/4 כוסות קמח
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • כוס סוכר
הכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מפרידים ביצים לשתי קערות גדולות, מגרדים קליפה מתפוז וסוחטים ממנו מיץ.
  3. טורפים היטב חלמונים עם חצי מכמות הסוכר, תמצית וניל, שמן, מיץ וקליפת תפוז מגוררת לתערובת אחידה.
  4. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה שלישית.
  5. מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח עד לקבלת קצף רך, מוסיפים את שאר הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מעבירים שליש מהקצף לקערה עם החלמונים, מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים אותו בעדינות לתוך התערובת. כשהקצף נבלע, מעבירים את הבלילה בעדינות לתבנית מרופדת ומכניסים לתנור.
  7. אופים כחצי שעה- 40 דקות. לקראת סוף האפייה יש לבדוק אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם או סכין דקה. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש.
  8. בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את הקרם: יוצקים לקערה, כוס חלב וכוס שמנת להקצפה, מוסיפים אבקת פודינג ומקציפים עד שהבלילה מסמיכה והופכת לקרם יציב. מכסים ושומרים במקרר.
  9. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתבנית ומניחים לה להתקרר על הרשת. פורסים אותה לאורכה, ליצירת שכבות (אם העוגה שמרה על גובהה, אפשר לפרוס ל-3 שכבות, אם העוגה יצאה מעט נמוכה, אפשר לפרוס רק לשתיים, היא עדיין תיטרף).
  10. מורחים את הקרם בין שכבות העוגה ואם רוצים, גם בדפנות החיצוניות שלה. מכניסים למקרר.
  11. לציפוי שוקולד: מחממים שמנת להקצפה כמעט עד לרתיחה. מורידים מן האש ומייד מוסיפים את השוקולד ומעט מלח. מערבבים עד שהשוקולד נמס כולו. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים עליה את הציפוי עד לכיסוי העוגה.